Raed Arafat

Secretatarul de stat al Ministerului de Interne, Raed Arafat a vorbit despre declarațiile pe care presa le-a preluat în mod trunchiat. Potrivit lui Arafat, acesta nu ar fi spus niciodată că România a pierdut lupta cu Covid-19, afirmațiile respective fiind scoase din context, de vreme ce acesta se referea, în acel moment, la un caz izolat, nu la întreaga situația epidemiologică.

De asemenea, tot Arafat a mai ținut să menționeze că le mulțumește tuturor celor ce au modificat știrile inițiale, cele trunchiate.

Raed Arafat: „Singura referire în cadrul emisiunii la pierderea luptei cu COVID-19 era când am vorbit de colega noastra de la compartimentul de primiri urgențe Fetești”

„Astazi s-a publicat de mai multe agentii de presa o afirmatie atribuita mie referitoare la “pierderea luptei cu COVID-19”. Afirmatia s-ar fi facut in cadrul emisiunii din seara trecuta la Digi24. Singura referire in cadrul emisiunii la pierderea luptei cu COVID-19 era cand am vorbit de colega noastra de la compartimentul de primiri urgente Fetesti, care a pierdut lupta cu COVID-19 decedand in noaptea de Joi spre Vineri.

Eu chiar cred ca impreuna putem reusi sa limitam impactul pandemiei in Romania si sa salvam cat mai multe vieti. Niciodata nu ma veti auzi afirmand ca am pierdut o lupta pentru ca acest lucru ar insemna implicit ca nu mai avem ce face, ce nu este deloc adevarat. Personal, cred ca masurile pe care le luam si le implementam vor sta la baza opririi cresterii numarului cazurilor, la atingerea unui platou si la inceperea unui trend descrecator. Acest lucru necesita timp si un efort comun depus de noi toti.

Le multumesc agentiilor de presa care au corectat stirea initiala!”, a scris Raed Arafat.

Citește și: Rafila se lovește de primele reacții publice, în calitate de om politic

#News