Administratorii unei pensiuni din Brașov care au îngrijit vârstnici, anchetați penal

Ei sunt acuzați de un prejudiciu produs bugetului de stat de peste 1 milion de lei.

Batrini
Batrini sursa foto pixabay

Trei persoane, printre care un cetăţean spaniol, administratori ai unei pensiuni din Moieciu de Jos, care au oferit, prin firma lor, servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice, sunt cercetate de procurorii braşoveni, potrivit g4media.ro.

Ele sunt acuzate de evaziune fiscală şi delapidare, prejudiciul produs bugetului de stat fiind de peste 1 milion de lei.

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, din 2011 şi până în 2017, cele trei persoane nu au evidenţiat în contabilitate şi în declaraţiile privind impozitul pe profit şi TVA ale firmei operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate din prestarea de servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice. Scopul a fost de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul statului. Prejudiciul a fost stabilit în cuantum de 1.070.772 lei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra pensiunii şi a terenului aferent în suprafaţă de 2.116 mp din localitatea Moieciu de Jos

Acestea au o valoare totală de piaţă de 1.980.037 lei (la nivelul anului 2017). Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.070.772 lei. Ca urmare a demarării procedurii de executare silită împotriva firmei, P.T.B.E. SRL, a fost recuperată suma de 55.582 lei.

„De asemenea, în perioada 01.01.2011-03.08.2022, suspecţii – persoane fizice au dispus înregistrarea in evidentele contabile ale persoanei juridice de cheltuieli nereale, în baza unor facturi emise de pretinşi furnizori de combustibil, materiale de construcţie şi produse farmaceutice. Iar pe de altă parte, aceiaşi suspecţi au dispus efectuarea de plăţi din casieria persoanei juridice, justificate ilegal prin operaţiunile fictive reflectate de respectivele facturi. Ei au însuşit astfel diferite sume de bani”, se precizează în comunicat. Cercetările penale vizează şi firma, P.T.B.E. SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, se mai precizează în comunicat. Fată dată dispărută de bunica sa, găsită cu un proxenetFată dată dispărută de bunica sa, găsită cu un proxenet