Droguri de mare risc vândute la festivalul SAGA

Două persoane, acuzate de trafic de droguri, au fost reținute de DIICOT

Droguri
Droguri sursa foto pixabay

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală (DIICOT) anunță că au dispus reținerea a doi inculpați, la data de 7 iulie, potrivit g4media.ro.

Ei sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Drogurile au fost distribuite la festivalul SAGA. „Actele de urmărire penală efectuate în cauză au relevat că în aceeași zi , în timp ce se aflau în incinta unui complex din municipiul București în care se desfășura un festival de muzică, aceștia au deținut și vândut mai multe comprimate ecstasy (drog de mare risc). Astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”, se precizează în comunicatul transmis de DIICOT.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. „Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai precizează în informare.

Restricţia de tonaj eliminată pe DN1 Ploieşti – Braşov