Vitamina minune care creşte imunitatea organismului și prelungește viața

Vitamina este un puternic antioxidant

Vitamina A este considerată vitamina longevității, potrivit unui studiu realizat recent.

Vitamina A previne inflamarea ochilor și reduce riscul apariţiei cataractei. Vitamina este importantă mai ales pentru vederea în timpul nopţii. Vitamina creşte imunitatea organismului, fiind un puternic antioxidant. Ea mai previne uscarea pielii, păstrând pielea strălucitoare, fără riduri. Vitamina mai este şi un factor important în menţinerea sănătăţii părului, danturii şi gingiilor.

Cantități mari de vitamina A se găsesc în ficatul de porc și vită, gălbenușul de ou, legumele verzi cum ar fi spanac, broccoli, salată verde, legumele și fructele portocalii, roșii și galbene.

Cartofii dulci, pepenele galben şi caisele sunt surse importante de vitamina A, un antiinflamator care luptă cu bacteriile cauzatoare de acnee. O altă sursă excelentă de vitamina A sunt roşiile. Ele au acţiune protectoare asupra pielii, în faţa acţiunii nocive a radiaţiilor UV. Roşiile conţin licopen, antioxidant care încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii şi reduce riscul apariţiei cancerului de piele.

Ficatul de porc și de vită conţine cantităţi mari de vitamina A şi vitamina B12. Conţinutul crescut de vitamina A este un antioxidant cu un rol important în întărirea sistemului imunitar, îmbunătăţirea vederii şi a fertilităţii. Ficatul este un aliment ideal în prevenirea şi combaterea anemiei şi a oboselii, datorită vitaminelor din complexul B conţinute.

Care sunt sursele de vitamina A

Gălbenuşul de ou este o sursă excelentă de carotenoizi, luteină şi zeaxantină, care sunt implicaţi în prevenirea tulburărilor de vedere. Gălbenuşul de ou este bogat în acid folic, care are un rol important în dezvoltarea normală a creierului şi menţinerea memoriei.

Legumele verzi au un conţinut ridicat de vitamina A şi calciu, precum şi fier. Ele sunt surse excelente de antioxidanţi, care ajută la combaterea cancerului. Pentru a asimila mai bine calciul, este recomandată stropirea acestor legume cu zeamă de lămâie.

Morcovii sunt plini de vitamina A, încetinind procesul de îmbătrânire. Dovleacul este şi el o sursă excelentă de vitamina A, esenţială pentru vedere, siluetă şi sănătatea inimii.

Cartofii dulci, pepenele galben şi caisele sunt surse grozave de vitamina A, un antiinflamator care luptă cu bacteriile cauzatoare de acnee. O altă sursă de vitamina A sunt roşiile, care au acţiune protectoare asupra pielii, în faţa acţiunii nocive a radiaţiilor UV. De asemenea, roşiile conţin licopen, antioxidant care încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii şi reduce riscul apariţiei cancerului de piele.

Aportul zilnic necesar de vitamina A se calculează în funcție de grupa de vârstă.

Citește și: Ceaiul de ceapă, remediu natural pentru răceală și tuse