FOTO Bucurestiul.ro
FOTO Bucurestiul.ro

Tudorache îi vine de hac virusului COVID-19. Primăria Sectorului 1 colaborează îndeaproape cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) și centrul Caraiman pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Edilul Daniel Tudorache a declarat, luni, la Gândul Live că se dorește testarea tuturor persoanelor aflate în autoizolare, în a 13-a și a-14 zi.

Tudorache vrea testarea persoanelor din autoizolare

„Azi vrem să achiziționăm teste, ținem legătura cu DSP, ca noi cu centrul Caraiman să mergem la cei din sectorul 1 pentru a le face teste în a 13-a și a 14-a zi. Așa este procedura. Avem discuții cu Ministerul Sănătății, DSP, să ne permită să mergem, cu medicii de la centrul Caraiman, să le facem acel test”, a spus Daniel Tudorache.

Totodată, acesta a precizat că locuitorii Sectorului 1 aflați în autoizolare nu au niciun motiv să iasă din casă. Lor, cu un simplu apel la Primărie, li se vor aduce alimente la ușă.

”Dacă există sincope legate de alimente, să sune la Sectorul 1 și le aducem mâncare. Sună la ușă, lasă mâncarea și au plecat”, a precizat primarul.

De asemenea, Daniel Tudorache spune că s-a gândit ca în fiecare centru de carantină Sectorul 1, care găzduiește persoane întoarse din ’zonele roșii’ de peste graniță, să existe și un medic psiholog, pentru a-i ajuta pe oameni să depășească anxitatea din aceste zile.

”În fiecare centru să existe psiholog. Sunt situații mai delicate”, spune primarul.

Holtere necesare pentru monitorizare cardiacă

Tudorache a mai precizat că Primăria Sectorului 1, împreună cu medicii de la centrul Caraiman, și-au luat angajamentul să monteze cetățenilor din sector, suspecți de coronavirus, holterele necesare pentru monitorizarea cardiacă, pentru a degreva munca altor medici.

„Au fost montate câteva cu cei de la DSP, dar au zis că nu mai fac față. Bănuiesc că sunt puțini și sunt cazuri deosebite în București. Atunci ne-am luat angajamentul cu medicii de la Caraiman să montăm dispozitivele cetățenilor din Sectorul 1, ca să nu mai stai tot timpul să îl monitorizezi.

Citește și Piedone știe cum să facem față crizei de COVID-19: Nu uita asta

Nici nu trebuie să ne mai dea omul telefon, că o vedem imediat pe monitoare.

Vrem să le montăm noi, protocolul e făcut cu DSP, vreau să iau testele și să mergem să-i testez pe cei din a 13-a și a 14-a zi, dar am nevoie de acordul DSP”, a declarat Daniel Tudorache la Gândul Live.

#NEWS