Judecătoria Sectorului 1 a amânat, miercuri, pronunțarea pentru validarea primarului acestui sector, unde alegerile au fost foarte controversate.

Astfel, judecatorii i-au citat pe Clotilde Armand, dată câștigatoare de Biroul Electoral al Sectorului 1, și pe Dan Tudorache, cel care acuză că a pierdut alegerile prin fraudă, pentru a lămuri acuzațiile înainte de a decide cu privire la validarea alegerilor. Un magistrat de la Judecătoria Sectorului 1 a luat în discuţie miercuri acest caz, însă a amânat pronunţarea pentru joi, potrivit Digi 24.

„Amână pronunţarea la data de 15.10.2020, ora 12,00, pentru când soluţia va fi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.396 alin.2 Cod de procedură civilă. Pronunţată în şedinţa publică astăzi, 14.10.2020”, a hotărât instanţa, citează sursa menționată.

Tot miercuri, Judecătoria Sectorului 2 l-a validat pe Radu Mihaiu în funcţia de primar al Sectorului 2, el fiind al cincilea primar de sector care primeşte o decizie favorabilă în instanţă.

Potrivit datelor oficiale ale Autorității Electorale Permanente, Primăria Sectorului 1 a fost câștigată de Clotilde Armand, cu 40,95% (36.455 de voturi), în timp ce social democratul Dan Tudorache a obținut 39,82% (35.451 voturi). Imediat după alegerile din 27 septembrie au apărut probe ale unor posibile fraude electorale, dar și dovezi ale amatorismului din cadrul Biroului Electoral Sector 1 (BES 1). Aceste fraude au fost deja reclamate de primarul în funcție, Dan Tudorache.

Citește și: Tudorache: „Noul Complex de Servicii Sociale pentru vârstnici este gata să îi primească pe beneficiari”

#News