Malpraxis la spitalul Buftea: Fătul a murit în pântec

Femeia era gravidă în 39 de luni

Sursa foto: Pixabay

O femeie a trăit o adevărată dramă la spitalul Buftea din Ilfov. A fost lăsată să aștepte într-o rezervă ore întregi, timp în care fătul a murit în pântecul acesteia.

Imediat după deznodământul tragic, avocatul Adrian Cuculis a acuzat spitalul de malpraxis, informează Mediafax.

Plângere penală privind malpraxisul

Conform informațiilor transmise de avocat, femeia era gravidă în 39 de luni. În plus, i s-a pus diagnosticul de urgenţă la naştere, motiv pentru care a fost internată. Faptul că a fost nevoită să aștepte în rezervă a condus la decesul fătului în pântec.

„Deşi se internase dimineaţă la ora 8:00 şi medicul declasare că este o urgenţă, femeia a aşteptat până seară la ora 19:00 pentru a fi refăcută o testare a funcţiilor vitale ale fătului, moment la care s-a constatat că decedase. De menţionat este şi faptul că la internare, fătul era în viaţă”, a explicat Adrian Cuculis, avocat și preşedinte al Asociaţiei de protecţie a pacienţilor C.A.R.L.A (Conştientizare, Asigurarea, Calităţii Actului Medical, Responsabilizare, Luptă, Alinare).

Acesta a menționat că o plângere penală pentru malpraxis a fost depusă şi că, în paralel, la DSP se desfăşoară o anchetă. Adrian Cuculis a mai precizat faptul că familia a mai pierdut un copil, în acelaşi mod.

Citește și Scoicile vor fi mutate pentru lărgirea plajelor din sudul litoralului Mării Negre