Nicusor Dan

Primul care a reacționat public cu privire la anunțul candidaturii lui Traian Băsescu la Primăria Generală București a fost Nicușor Dan, candidatul alianței PNL-USR-PLUS, acesta sperând ca votul susținătorilor săi să îl sprijine în „eliminarea” PSD-ului.

„Exista o alianță de trei partide care au peste 50%. Publicul este un public de dreapta, care dorește și el scoaterea administrației PSD din București. Eu am fost un susținător ca această alianță să fie făcută din patru partide, nu din trei. Nu vreau să blamez pe nimeni. Fiecare a fost de bună credință, dar uneori în politică așteptările pe care și le fac unii nu se întâmplă. În politică sunt oameni și oamenii ăștia sunt grupați în organizații, care au oameni pe care îi pregătesc de ani de zile, care au ambiții. Negocierea este dusă totuși de organizații, care trebuie să cedeze de la ele anumite poziții. Fiecare face sacrificii. Acest lucru nu s-a întâmplat. E logic, e legitim ce face PMP-ul. Lupta care conteaza este între PSD și anti-PSD. Eu sunt convins că votanții PSD o să aleagă votul util și pentru a scapă de administrația PSD o să mă voteze”, a declarat Nicușor Dan, la TVR.

Anunțul candidaturii lui Băsescu a fost făcut, luni seară, de președintele PMP, Eugen Tomac, într-o postare pe Facebook.  

„În atenţia tuturor colegilor şi susţinătorilor PMP! Vă invităm să ne susţineţi în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului Bucureşti! Cu Băsescu înainte! Toţi pentru Bucureşti!”, a scris Tomac, pe Facebook.

Citește și: Oficial. Băsescu, în lupta pentru Primăria Bucureștiului

Hashtag News