CTP - foto Digi24 (captură)

Iubea tenisul, avea păr și era umbra lui Ion Țiriac. Celebrul jurnalist a fost băiat de mingi și, da, se putea mândri cu o bogată podoabă capilară. Ușor nostalgic, dar cu nervii la el așa cum ne-a obișnuit, Cristian Tudor Popescu a publicat o imagine interesantă cu el şi Ion Ţiriac, pe terenul de tenis.

Ion Țiriac i-a fost, în timp, și exemplu, și idol, și prieten, dar trecut-au anii și din idol a cam devenit dezămăgire.

”Foto: Băiatul de mingi este numitul ctp de azi, pe atunci cu ceva păr. Cea mai veche şi cea mai puternică amintire cu Ion Ţiriac este faţa lui, în lumina slabă a înserării, tetanizată de oboseală, deformându-se ca a unui mort la contactul cu faţa lui nea Fane.

Au trecut de atunci, deşi nu-mi vine să cred, 47 de ani, în care Ţiriac a fost modelul meu epurat, idealizat, de luptă pe teren şi cu viaţa. Până când… până când n-a mai fost. Zicerile prin care plângea de mila politicienilor corupţi, hoţi şi mincinoşi, înfierând DNA şi aprobând atentatele anti Justiţie ale regimului Dragnea au fost o primă ruptură peste care n-am mai putut să sar. Nici dl Ţiriac, care mi-a replicat cu brutalitatea la care mă aşteptam.

Poziţia lui Ion Ţiriac în cazul descalificării lui Djoković la US Open e alcătuită, în opinia mea, din: 1). cinism pecuniar fără de lege, 2). o diversiune şi 3). o ticăloşie de neuitat.

Victorie cu orice preţ? Ion Ţiriac cel din ultimii ani înseamnă pentru mine o înfrângere…”, a declarat Cristian Tudor Popescu pe Republica.ro.

Ion Țiriac tânjește și el după buclele de odinioară, dar rămâne unul dintre cei mai bogați români. Așa, ca o consolare.

Este proprietarul unui număr mare de firme în domeniul bancar, auto și cel al transporturilor. Este primul român care a intrat în lista Forbes a miliardarilor lumii fiind cotat ca având o avere personală în jur de 1,1 miliarde dolari în martie 2007. În noiembrie 2007, revista Capital a estimat averea lui Ion Țiriac la 2,2-2,4 miliarde de dolari.

Citește și: Halep i-a cumpărat un cadou tatălui ei. De ce s-au enervat fanii?

#News