Fanii au decis: i se calculează bugetul Simonei Halep cu fiecare victorie. Sau cu fiecare eșec. Și, pentru că românul rămâne român, se va lauda atunci când Simona va învinge, dar va fi cârcotaș când va afla ce face Simona cu banii. Cu banii proprii.

Ce a făcut Simona în timp: a reprezentat România la tenis, a atins prima poziție în clasamentul mondial WTA, în două rânduri, între 2017 și 2019.

A câștigat turneele de Grand Slam de la Roland Garros (2018) si Wimbledon (2019), pierzând anterior alte trei finale: două la Roland Garros (2014, 2017) și una la Australian Open (2018). A disputat și finala Turneului Campionilor (2014). Ea a câștigat la simplu de-a lungul carierei 20 turnee și a mai disputat alte 17 finale, fiind cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria României.

A fost desemnată Jucătoarea Anului 2018 de WTA, de asemeni și Cea Mai Populară Jucătoare în 2014 și respectiv 2015 dar și Favorita Fanilor la simplu în 2017, 2018 și 2019.

Ce a făcut Simona cu banii ei? A decis să-i cumpere un cadou tatălui ei: un autoturism Bentley New Flying Spur, în valoare de 300.000 de euro. Fanii s-au insterizat, mulți au considerat că e prea mult și presa a reușit să facă niște vâlvă.

”Simona Halep a recunoscut de-a lungul timpului că părinții ei au rol important în dezvoltarea ei ca sportivă în perioada junioratului. ”Tenisul e un sport foarte scump, trebuie să investeşti într-un copil şi să rişti. E o investiţie pe care nu ţi-o garantează nimeni. Tata nu şi-a imaginat vreodată că eu nu o să ajung în top. Şi nu o spun acum că am reuşit. Chiar nu cred că s-a gândit vreodată la asta, chiar dacă au fost şi momente grele. Poate că s-a gândit că nu mai face faţă, dar în momentul ăla am început eu să câştig primii bănuţi”, spunea, jucătoarea româncă, în mai 2020.

Halep, venituri de 10,9 milioane dolari în perioada iunie 2019 – iunie 2020

Conform calculelor realizate de Forbes, Halep, aflată pe locul secund în ierarhia WTA, a realizat venituri totale de 10,9 milioane dolari în perioada iunie 2019 – iunie 2020, cea mai mare parte 6,9 milioane dolari fiind reprezentată de premiile câştigate la turneele la care a participat, restul de 4 milioane dolari provenind din contractele de publicitate.

”Halep a obţinut al doilea său titlu de Grand Slam la Wimbledon, anul trecut, iar cele 36,5 milioane de dolari câştigate din premii pe parcursul carierei o plasează pe locul al patrulea în ierarhia all time (prima fiind Serena Williams, cu 93 milioane dolari). Printre sponsorii lui Halep se numără branduri globale precum Nike, Wilson, Hublot şi Avon, precum şi alte câteva din ţara sa natală, România”, scrie Forbes.

Pe român îl chinuie mult ce face alt român cu salariul propriu. Chiar și pe fanii Halep. Chit că Simona îți reprezintă țara, ai prefera să fie plătită cu osanale și aplauze. Că așa se întâmplă când invidia cântărește mai mult decât susținerea pentru un sportiv.

Citește și: Cine îl amenință cu moartea pe vloggerul Selly?

#News

Foto