Costel Alexe
Costel Alexe / Guvernul României

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, ministrul Mediului, Costel Alexe ne îndeamnă să fim cumpătați atunci când reacționăm. Ministrul scoate în evidență faptul că deși trebuie să fim prevăzători și să ne protejăm, nu ar trebui să ne panicăm. De altfel, după cum bine știți, panica nu a adus niciodată lucruri prea fericire, întrucât aceasta are darul de a ne umbri judecata. Iar atunci când judecata ne este umbrită, putem spune că totul este pierdut, întrucât începem să acționam irațional și poate periculos, atât pentru noi cât și pentru cei din jurul nostru.

În același mesaj postat pe Facebook, Costel Alexe dă asigurări că autoritățile sunt pregătite să facă tot ce le stă în putință pentru a gestiona corespunzător această situație, cu toate că, oameni fiind și ei, posibil să mai facă greșeli, chiar și așa dându-și toată silința în acest sens.

„Dragii mei,

Simt îngrijorarea care a cuprins societatea românească din cauza epidemiei de coronavirus. O văd în ochii familiei mele, a prietenilor mei, a tuturor celor din jur.

Vreau să vă transmit câteva lucruri pe tema asta şi vă rog să citiţi până la capăt:

1. Vă înţeleg temerile şi vă spun aşa: Nu trebuie să vă fie teamă sau ruşine că vă îngrijoraţi! Grija e un sentiment uman, înseamnă că ne gândim nu doar la noi, ci mai ales la copii, părinţii şi bunicii noştri. Apreciez asta. E bine. Uneori e mai bine să îţi fie puţin teamă decât să neglijezi ceva.

2. Teama nu trebuie să se transforme în panică. Vom trece împreună prin această încercare! Epidemia e serioasă, dar nu trebuie s-o facem mai rea decât este. Vom trece împreună dacă vom rămâne uniţi. Poate să spună oricine ce vrea despre români, dar eu sunt mândru de solidaritatea pe care o arată atât de mulţi români faţă de ceilalţi. Văd oameni care ajută bătrâni pe care nu îi cunosc să-şi cumpere medicamente, care îi ajută pe cei care nu ştiu la cine să mai apeleze, care sunt gata să împartă cu alţii ce au.

3. Sunt multe cazuri de coronavirus şi, fireşte, nu sunt izolate, vor apărea mai multe. Dar această epidemie va fi învinsă! Nu va fi mâine, nu va fi săptămâna viitoare, nici peste două săptămâni. Dar va fi învinsă şi mă bucur că Guvernul a luat măsuri dure din timp. Nu vă temeţi, sunt necesare!

4. Vă garantez că autorităţile lucrează non-stop pentru a păstra situaţia sub control. Mă uit la câţiva dintre colegii mei din prima linie, aşa cum e ministrul Sănătăţii, Victor Costache, şi vă asigur că nu au niciun moment de linişte. Niciunul dintre noi nu lasă lucrurile la voia întâmplării şi face tot ce poate. Poate vor mai fi greşeli omeneşti, dar sigur vom face tot posibilul să fie bine.

5. Am încredere în români şi românii trebuie să aibă încredere în noi, dar mai ales unii în alţii!

Hai să arătăm lumii ce pot românii şi ce tărie de caracter au! Eu cred în asta. Poporul ăsta a trecut peste multe greutăţi, va trece şi peste asta! Suntem toţi “în aceeaşi oala”, în aceeaşi situaţie. Trebuie să avem încredere unii în alţii! Nu va fi uşor, s-ar putea să fie mai dificil înainte de a fi mai bine. Dar VA FI BINE în cele din urmă!

Curaj!”, declara în data de 12 martie Costel Alexe pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

#News