Teorii ale conspirației legate de Coronavirus au tot apărut, care mai de care mai pestrițe, mai apocaliptice, sau mai inspirate din filme cu zombie și cărți demult uitate.

Dacă te-au panicat, nu citi în continuare! Dacă nu te-au panicat, uite că m-am mai gândit eu la câteva care să te sperie (sau să te amuze, de preferat). Nu de alta, dar o să stăm mai mult decât de obicei în casă, și e bine să-ți umpli timpul cu câte ceva nou.

1. Știți că mulți dintre românii din Italia au declarat că se întorc acasă, pentru că n-au asigurare de sănătate acolo. Adică, cumva, cam muncesc la negru. Și nu e cazul doar la români, asta e clar.

Dacă e o conspirație mondială pentru a-i descoperi pe cei care muncesc la negru? Să-i amendeze, să le ceară impozit, să-i oblige să se autodenunțe?

2. Foarte multe persoane au cerut să fie repatriate.

Dacă e doar un plan diabolic, ca să adune toți locuitorii fiecărei țări, în fiecare țară în parte, ca dup-aia să închidă granițele și, eventual, să dizolve Uniunea Europeană, alianțe, pacte, pentru că fiecare țară își va păstra locuitorii proprii și personali între granițele prestabilite?

3. Natalitatea e în scădere.

Dacă e un plan bine pus la punct pentru creșterea forțată a natalității? Familii întregi, forțate să stea măcar 14 zile în auto-izolare/carantină, fără să iasă prea mult din casă, fără activități socio-culturale, clar când au făcut provizii nu și-au luat și prezervative… BUM! Anul viitor o să avem un număr masiv de nou-născuți, făcuți datorită carantinei.

4. Până la Paște, consumerismul se reduce drastic.

Dacă e un motiv de resuscitare artificială a economiei? Auzind că e pandemie cu coronavirus, oamenii se vor îmbulzi să-și facă stocuri de provizii, să golească magazine, de unde rezultă producție mai mare. De orice. Până la Paște era zonă moartă de cumpărături. Și la Paște, oricâte provizii ar fi, oricum vor goli iar magazinele, că-s produse specifice, nu ce au deja în cămara.

5. A dat căldura, fumătorii încep să iasă din bârlog, la terase.

Dacă e o schemă tactică, gândită intens, pentru a reduce numărul fumătorilor din spațiul public? Pentru că, după câteva luni de izolare (a se citi ”frig, iarnă”) fumătorii au sperat să poată socializa pe terase. Dar, dacă bagi carantină/panică pe adunări, fumătorii vor sta, în continuare, în casă. De unde rezultă că se vrea exterminarea acestora, prin limitarea drastică și totală a interacțiunii sociale. Adică să-i omori cu  depresie.

Eu zic să vă gândiți intens la cele 5 puncte de mai sus. Sună puțin mai credibil decât un coronavirus eliberat voit din nu știu ce laborator american sau chinez (în funcție de simpatii) sau că vor să-i omoare pe cei mai slabi, pentru a pregăti o nouă națiune, gata să facă față oricăror provocări.

Citește și: Costel Alexe ne îndeamnă să nu amestecăm prevenția cu panica

#News