Mai multe persoane din Marea Britanie au decedat în ultimele 24 de ore, după ce au fost testate pozitiv pentru coronavirus, numărul total al deceselor ajungând astfel la 21. Consilierul medical principal al guvernului britanic a declarat că pacienții erau în grupuri ”cu risc” din toată Anglia. Astfel, numărul total de cazuri confirmate în Marea Britanie a ajuns la 1.140, în timp ce au fost testate 37.746 de persoane.

Conform Secretarului de stat pentru Sănătate Publică din Marea Britanie, persoanelor în vârstă de peste 70 de ani li se va cere în următoarele săptămâni să se autoizoleze până la patru luni, pentru a se proteja de coronavirus. Matt Hancock a adăugat: ”Măsurile pe care le luăm, măsurile pe care le analizăm sunt foarte, foarte importante și vor duce la modificarea activităților obișnuite din viața cetățenilor, cu scopul combaterii acestui virus”.

De asemenea, poliția ar putea aresta persoanele bolnave care refuză să rămână în carantină, întrucât guvernul elaborează legi de urgență pentru coronavirus.

Guvernul va avea puterea de a forța oamenii în carantină, în apropierea magazinelor, a pub-urilor și a restaurantelor, dacă este necesar, pentru a face față răspândirii coronavirusului.

Strategia britanică speră să favorizeze dezvoltarea unei „imunități colective” în cadrul populației, cu speranța ca virusul să se propage lent. Potrivit consilierului științific al guvernului Patrick Vallance, un astfel de proces ar putea funcționa dacă 60% din populație este infectată.

”Putem discuta teoretic, dar pentru moment suntem într-o situație de alertă unde trebuie să acționăm”, a replicat o purtătoare de cuvânt a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la BBC.

„Nu știm destul de multe despre acest virus, nu știm care sunt efectele pe plan imunologic”.

Citește și: Al patrulea centru de carantină din Sectorul 1 e gata!

#News