O informație de ultimă oră spune că Guvernul rus, condus de Dmitri Medvedev a demisionat în cursul zile de astăzi. Informația nu este una cu totul surprinzătoare, având în vedere că existau deja semne că ar exista diferențe de opinie între președintele rus, Vladimir Putin și membrii Guvernului în exercițiu, condus de Medvedev.

Premierul rus i-a trimis președintelui Putin o înștiințare, după cum urmează:

”Stimate Vladimir Vladimirovici, stimați colegi, ați fost cu toții martorii mesajului președintelui Rusiei, Vladimir Vladimirovici, în calitatea lui de președinte, a desemnat nu doar prioritățile activității în țara noastră în următorul an, însă și un șir de schimbări fundamentale în Constituția Rusiei. Aceste rectificări, când vor fi adoptate, cel mai probabil, vor fi efectuate după discuții, așa cum s-a menționat, vor presupune schimbări semnificative nu doar într-un șir de articole ale Constituției, dar și în întregul raport între puteri”, a spus Medvedev la o întrevedere cu Putin după adresarea Adunării Federale.”

Acesta a mai adăugat:

“Puterea executivă, puterea legislativă, puterea judecătorească. În acest context este evident că noi, guvernul Rusiei, trebuie să oferim președintelui țării noastre posibilitatea de a lua toate deciziile necesare. În aceste condiții, presupun, ar fi corect ca în conformitate cu articolul 117 al Constituției Federației Ruse, guvernul rus să demisioneze in corpore”

#News