Michael Flor are 70 de ani, locuiește în Seattle, SUA și este un supraviețuitor. A avut coronavirus, s-a luptat cu coronavirus și a fost spitalizat pentru o (foarte) lungă perioadă. Puțini medici au sperat la vreo recuperare. Și totuși, recuperarea a fost posibilă.

De asemenea, Michael a fost atât de aproape de moarte în primăvară, încât a luat în calcul și un ultim telefon, în care să-și ia rămas bun de la familie. Cu toate astea, a trecut cu bine de perioada de spitalizare, de virus și de complicațiile care pot surveni infectării.

În momentul de față, Michael Flor  se recuperează acasă. Problema nu a fost lupta cu virusul. Problema adevărată a venit după ce a câștigat lupta cu coronavirusul și a primit o factură cât o carte: 181 de pagini. Rezumatul: 1.122.501 dolari.

Conform The Seattle Times, prima reacție a lui Flor a fost cea de vinovăție: ”Mă simt vinovat că am supraviețuit. Există un sentiment de ”De ce eu? Merit ce mi se întâmplă? E un cost incredibil care se adaugă sentimentului de vinovăție”.

E fix acel moment când trebuie să fii supraviețuitor și în fața unei facturi. Că, uneori, nu te omoară virusul, ci facturile.

Există reguli financiare speciale care se aplică numai pacienților COVID-19. Congresul a pus deoparte peste 100 de miliarde de dolari pentru a ajuta spitalele și companiile de asigurări să suporte costurile pandemiei, în parte pentru a încuraja oamenii să caute testarea și tratamentul (inclusiv cei fără asigurare). În consecință, probabil că Flor nu va trebui să plătească nici măcar taxele de la Medicare Advantage, care s-ar putea ridica la 6.000 de dolari.

Flor a spus că este extrem de conștient de faptul că se vor găsi soluții și cineva va plăti factura de 1 milion de dolari. E vorba de contribuabili și de casele de asigurări. Pentru că Flor a avut asigurare care să acopere fiecare centimă.

Problema este că, în momentul de față,  în Statele Unite, există mult prea multe persoane care nu au acea asigurare medicală. Și, cu toate că vor scăpa de coronavirus, nu vor scăpa și de ”închisoarea datornicilor”.

Citește și: Antoneta Ioniță și infecțiile intraspitalicești despre care nu vorbește nimeni

#News