Ralf Kunze from Pixabay
Ralf Kunze from Pixabay

Mediul înconjurător reprezintă un element esențial al existenței umane și este rezultatul interferențelor unor elemente naturale – sol, aer, apa, clima, biosfera – cu elemente create prin activitatea umană. Distrugerea mediului înconjurător reprezintă practic distrugerea celei mai mari bogații pe care o are omenirea : natura înconjurătoare.

Nimic nu e nelimitat

Consumăm în fiecare zi resursele naturii, mai mult decât avem nevoie, fară să ne gândim la ziua de mâine. Sau la generațiile care ne vor urma. Cum va arăta Planeta peste o decadă sau două depinde doar de noi.

Resurse naturale, tema acestei săptămâni, se referă la faptul că resursele naturale fac parte integrantă din natura pe care trebuie să o respectăm, să o folosim responsabil și să-i învățăm și copii aceste principii. Mediul înconjurător ne asigura condițiile necesare vieții însă depinde de noi dacă vrem să folosim aceste elemente esențiale cât mai util, sau dacă vrem să ocolim acest aspect al vieții noastre. Convingerea că această problemă este doar a specialiștilor și a forurilor internaționale este tot atât de eronată pe cât este și de gravă.

Ocrotirea planetei este o problemă mondială și tocmai de aceea fiecare om trebuie să își asume această responsabilitate. Proiect inițiat de Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1.