FOTO Psnews
FOTO Psnews

Iustin Roșca, președintele PLUS Sector 5, demască mafia de la Primăria Sector 5, condusă de Daniel Florea. Roșca este foarte contrariat de prețurile umflate la dispenserele de dezinfectant achiziționate de S5, care se pot lua de pe eMag cu 75 lei/bucata.

Florea, ce faci cu banii?

„Nu-i mai satură Dumnezeu!

Încredințare directă pentru achiziția a 2.200 bucati de dispensere de dezinfectant pentru 100.000€ cu TVA inclus (484.330lei) către o firma care de 20 de luni are toată cifra de afaceri realizată cu Primaria Sectorului 5, PRIME ACT DISTRIBUTION.

Cum se “aranjează” o astfel de achiziție, încredințare directă?

– trecem achiziția ca fiind serviciu, adica e mai important transportul și montajul decât dispenserul de dezinfectant. Asfel au voie sa evite pragul de 132.519 +TVA pentru produse și trec pe cel de servicii (441.730+TVA). Ei vor invoca achiziția in baza decretului militar dar sunt in eroare. Am sa ma consult cu un avocat luni.

– pretul de lista îl vedeti la eMAG, 75 lei ptr o bucata, la 2.200 bucati probabil ca 65 lei cu transport inclus este un preț rezonabil. Rezulta ca Primaria Sectorului 5 achita 155 de lei per montat un dispensar (adica montat in 2 dibluri de 8, aflate in pachet), in condițiile in care are un singur angajat (administratorul)

– ordonanța militară care ii crează cadrul legal spunea ca “in fiecare scara”. Iar Daniel Florea acum 3 zile ne-a anunțat ca sunt 1800 de scări de bloc la el in sector. De ce a cumpărat 2200 de bucati? De ce arunca cu 88.000 de lei suplimentar?

O încredințare directa #DFectă, realizată de Florea Daniel prin semnătura Alinei Neagu și prin care se achitata dublu prețul!

Pericolul nu sta in virus in sectorul 5, ci in devalizarea bugetului!

#NuRămâneAșa„, a scris Iustin Roșca pe Facebook.

De altfel, liderul PLUS Sector 5 a mai scris despre corupția petrecută la Primăria lui Daniel Florea.

„Am să vă dau un exemplu în acest sens, însă înainte aș vrea să conștientizez această realitate pe care împreună am putea să o schimbăm. Dacă vom înțelege asta și vom sesiza toate tentativele de corupție ce se desfășoară în aceasta perioadă vom avea resurse financiare aproape duble la dispoziția celor ce chiar luptă pentru diminuarea impactului pandemiei. Nu vă așteptați ca funcționarii corupți sa revină la valori morale de la sine.
Au prăduială în sânge!

Și pentru a fundamenta acuzațiile am să vă dau un exemplu (chiar rețetă) de corupție din sectorul 5.

Firma: Prime Act Distribution
Acționar: Luca Lenuța
Angajați: 1 (unu)

Cifra de afaceri:
2017 – 209.260 lei
2018 – 479.825 lei
2019 – 1.750.375 lei

În anul 2019, Prime Act Distribution (conform doc atașate) are încredințări directe de la Doamna Stoica Mariana – directoarea Centrului Cultural Ștefan Iordache, din cadrul primăriei sector 5, în valoare de 1.639.906 lei (fără TVA).

‼️ Așadar această societate comercială, intr-un an de zile, nu a vândut decât către Primaria Sector 5 și numai cu dedicație ‼️

Aceasta este o speță ce ar trebui să o analizeze pe fond DNA – Direcția Națională Anticorupție sau D.I.I.C.O.T dar dacă ei nu o vor face atunci am să revin eu cu detalii. De menționat ca și-n 2020 se întâmpla același lucru (atașat găsiți detalii), adică încredințări directe de peste 250.000 lei în perioada pandemiei (ultimele 2 luni) … și nu sunt încă toate înregistrate și vizibile publicului.”.

#NEWS