Cum poți obține pensia specială? Fă-te parlamentar. Sau, stai departe de politică și fă-te magistrat. Să ne amintim că există o pensie specială de 74.000 de lei pe lună, adică aproape 15 mii de euro. Este cea mare pensie şi este încasată de un fost magistrat.

Cum să mori de foame deși ai lucrat 50 de ani? Fă-te actor. Devino actor și devino bătaia de joc a magistratului de mai sus.

Actorul Mitică Popescu primește o pensie lunară în valoare de 1.300 de lei, după o activitate artistică de 50 de ani.

Să ne mai amintim că, undeva la începutul anului 2020, s-a făcut o medie, un calcul simplu. Și calculul respectiv spunea că foştii procurori şi foştii judecători iau pensii de 18.700 de lei. Printre beneficiarii de pensii speciale se numără şi foştii angajaţi ai Securităţii, consideraţi acum pensionari ai Ministerului de Interne. Pentru 16 mii de pensionari ai ministerului de Interne, inclusiv foştii angajaţi ai Securităţii, pensiile au fost mărite, anul trecut, la iniţiativa ministrului Carmen Dan, cu sume cuprinse între 540 şi 7.000 de lei.

Ești magistrat, ai pensie de drept și ai și pensia aia specială. Eventual te pensionezi pe la 50 de ani, să ai timp și chef de cheltuit banii. Nu te deranjează nimic, nu te supără nimic, nici măcar coronavirusul. Și totuși virusul continuă să-i țină în casă pe actori și continuă să țină teatrele închise. În perioada restricțiilor din cauza pandemiei de coronavirus foarte mulți artiști au fost afectați financiar. Și în momentul în care primești 1.300 de lei pensie, lipsa de activitate înseamnă și suprimarea unor venituri obținute din spectacole.

A fost întrebat ce cheltuieli are cu coșul zilnic, cât costă utilitățile și cât costă medicamentele. La un simplu calcul, îi mai rămân numai 500, de lei din care trebuie să se descurce cum poate. Ce îl salvează? Mișcarea și optimismul.

”Faptul că sunt într-o continuă mişcare, că am prieteni cu care îmi petrec timpul. Nu fac în fiecare zi acelaşi lucru, sunt diferite zilele la mine. Fie că ies la o bere cu prietenii, merg în vacanţe sau la filmări, fac mereu altceva”, spune actorul Mitică Popescu, potrivit impact.ro.

Săracii noștri sunt altfel decât săracii din politică, așa cum pensionarii din teatru sunt altfel decât pensionarii din parlament.

Citește și: Iohannis și majorarea pensiilor. PSD, iresponsabil până la capăt

#News