Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferință de presă susținută la Cotroceni, că ceea ce au făcut social-democrații cu privire la rectificarea bugetară este o iresponsabilitate, mai mult, o împovorare a bugetului de stat și așa „sufocat”. 

Legat de promulgarea legii care prevede majorarea salariilor profesorilor cu 25%,respectiv a punctului de pensie cu 40%, Iohannis a susținut că „este de dorit să crească pensiile, să crească salariile profesorilor sau să primească un bonus”.

Conferință de presă susținută de președintele României, Klaus Iohannis

Conferință de presă susținută de președintele României, Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 23 septembrie 2020

„Sunt lucruri pe care și eu mi le doresc și Guvernul și deja unele lucruri s-au petrecut. Chiar dacă ne dorim mai mult, trebuie să ținem cont de contextul în care ne aflăm – suntem în pandemie, în criză economică și bugetul de stat e deja sub presiuni uriașe. Ceea ce a adoptat ieri Parlamentul, unde un PSD iresponsabil are încă majoritate, a împovărat bugetul pe anul viitor cu 6% din PIB. Ar trebui să luăm bani din altă parte pentru a da în această zona, or de peste tot banii au fost deja reduși la un minim. Chiar dacă ne dorim că aceste creșteri să între în vigoare, trebuie să așteptăm momentul prielnic, care acum din păcate nu este”, a completat Iohannis.

Citește și: Klaus Iohannis: „Mergeți la vot!”

#News