Într-o nouă conferință de presă susținută, miercuri seară, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre campania electorală și alegerile locale.

„În această duminică, mergem la urne pentru a decide cui încredințăm responsabilitatea administrării comunităților noastre Stă în puterea noastră să alegem viitorii primari. De ce e această alegere atât de importantă? Pentru că de cei care vor câștigă depinde ca spitalele și școlile să fie modernizate, drumurile să fie reparate. Alegerile ar fi trebuit să aibă loc cu câteva luni în urmă dar atunci au fost amânate pentru că existau foarte multe necunoscute cu privire la virus. Din păcate, pandemia este departe de a se fi încheiat însă acum știm care sunt măsurile care permit desfășurarea scrutinului în condiții de siguranță”, a declarat șeful statului.

Conferință de presă susținută de președintele României, Klaus Iohannis

Conferință de presă susținută de președintele României, Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 23 septembrie 2020

Mergeți la vot în număr cât mai mare

Președintele a precizat că mersul la vot poate fi la fel de sigur ca celelalte activități zilnice pe care le facem. „Practic exprimarea votului nu diferă mult cu alte activități zilnice, cum ar fi mersul la cumpărături Am văzut cum unii competitori recurg la obișnuitele tactici retrograde. Încă mai cred că oamenii pot fi mințiți.

Aceiași politicieni se folosesc de majoritatea pe care o au în Parlament încă pentru a promova tot felul de legi populiste știind foarte bine că sunt inaplicabile, în această perioada de criză majoră în care bugetul e pus sub mare presiune. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită. Avem multe modele de comunități locale de succes, și avem și exemple unde administrațiile locale au eșuat lamentabil. Mergeți la vot în număr cât mai mare și alegeți-i pe cei care pot face ceva pentru dezvoltarea orașului sau a comunei în care trăiți”, a mai spus Iohannis.

Citește și: Medicii, despre alegerile de duminică. Votul fără risc

#News