Alegeri locale 2020

Alegerile locale din acest an vor fi altfel de cum știm, în contextul pandemie, cu mai multe măsuri de protecție, în special cele epidemiologice. Potrivit lui Virgil Musta, șeful Clinicii de Boli Infecțioase din Timișoara, votul va fi unul sigur, fără riscuri medicale, dacă participanții vor respecta normele elementare de protecție: purtatul măștii, distanțarea fizică și igiena mâinilor.

„Dacă respectăm sau avem o minimă responsabilitate, cred că nu ar trebui să fie nicio problemă. De aceea, eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli, respectiv să nu piardă prea mult timp acolo şi obligatoriu să fie cu mască, chiar dacă se întâlnesc în afara secţiei de votare. În sală, să voteze cât mai repede şi după aceea este bine să aibă un dezinfectant sau să meargă să se spele pe mâini. Dacă aceste trei reguli, de distanţare, purtare a măştii şi igiena mâinilor sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare. Dacă e coadă, este recomandabil să păstrăm distanţa exact ca la magazine, un metru şi jumătate – doi între persoane, ca să nu fie probleme şi, bineînţeles, purtarea măştii”, spune Virgil Musta, citat de Agerpres.

Citește și: Alegeri locale 2020: noi reguli de desfășurare

S-au luat toate măsurile pentru un vot în singuranță

Pe lângă Virgil Musta a fost consultat și managerului Spitalului din Timișoara, Cristian Oancea. „Am fost consultaţi din punct de vedere medical asupra zilei de duminică, asupra procesului electoral şi din punctul nostru de vedere autorităţile locale au luat toate măsurile ce necesită o siguranţă sporită a cetăţeanului care iese la vot. Purtatul măştii, dezinfectarea suprafeţelor şi a ştampilelor, inclusiv distanţarea fizică – noi am prevăzut-o mai mare tocmai pentru ca cetăţenii, vârstnicii şi inclusiv populaţia tânără să se simtă în siguranţă. Personal, voi ieşi la vot şi îndemn pe toată lumea să îşi exercite acest drept constituţional”, a adăugat managerul spitalului, dr. Cristian Oancea, potrivit Agerpres.

Citește și: O campanie electorală atipică, fără muzică sau mitinguri

#News