Amenzi de 28.000 de lei aplicate turiştilor care au intrat cu ATV-urile în zone interzise

Mai mulţi turişti au pătruns cu ATV-urile în fondul cinegetic şi de vânătoare sau pe păşunile alpine, informează, luni Jandarmeria Braşov.

Opt turişti care au intrat cu ATV-uri în zona interzise, cum ar fi un fond cinegetic şi de vânătoare sau păşuni alpine, au fost amendaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de către jandarmi. Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 28.000 de lei, potrivit g4media.ro.

Amenzile au fost aplicate de către jandarmii de la Postul Montan Vama Buzăului, după ce aceştia au constatat că mai mulţi turişti au pătruns cu ATV-urile în fondul cinegetic şi de vânătoare sau pe păşunile alpine, informează, luni Jandarmeria Braşov.

Cuantumul total al sancţiunilor contravenţionale se ridică la 28.000 lei.

„Revenim cu îndemnul către toţi turiştii de a alege să se bucure de natură, de peisaje şi de splendoarea locurilor cu gândul de a le proteja şi de a le îngriji. Suntem convinşi că o plimbare la pas prin pădure vă poate aduce mai multă bucurie decât o plimbare în zgomotul motoarelor, iar verdele pădurii se vede mai bine cu ochiul liber decât prin vizorul unei căşti de protecţie”, transmit turiştilor jandarmii montani.

Un bărbat de 72 de ani, care nu are permis pentru nicio categorie de vehicule, a condus, marţi seară, un ATV, în judeţul Bistriţa-Năsăud. Bărbatul a căzut şi a ajuns la spital, iar polişiştii au stabilit că avea o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”La data de 16 mai a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au intervenit ca urmare a producerii unui accident rutier, pe drumul dintre localităţile Monariu şi Simioneşti. S-a constatat faptul că un bărbat, de 72 de ani, din Bistriţa, în timp ce conducea un ATV care nu era înmatriculat sau înregistrat, a pierdut controlul direcţiei şi a căzut pe carosabil”, a transmis, marţi seară, Poliţia Bistriţa-Năsăud.

Alarmant: Mai mult de jumătate din marile lacuri din lume au început să piardă apă