Ministrul Educației, Monica Anisie a declarat, la Pro Tv, că în acest an școlar tezele nu se vor mai susține, asta în contextul în multe școli din România au funcționat după unul dintre cele trei scenarii, față în față, hibrid sau online. Mai mult, cum de luni, 9 noiembrie, toate cursurile vor trece pe online, ca urmare a deciziei guvernului de a carantina parțial țara, iar perioada de susținere a tezelor era foarte aproape, s-a stabilit ca tezele să fie înlocuite de o „evaluare sumativă”.  

„În ceea ce privește susținerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar. Să nu uităm că tezele se susțin la doar două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci, tezele nu se susțin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă”, a explicat ministrul Educației, pentru Știrile ProTv.

Școala solidară cu sănătatea

Mai mult, Anisie a precizat de ce s-a luat decizia de trecere a cursurilor în online, asta deși încă mai sunt mulți elevi care nu echipametele necesare pentru a face astfel de cursuri.

„Guvernul României a luat această măsură pentru că trebuie să ne gândim la sănătatea și siguranța copiilor, dar și a părinților. Studiile realizate de epidemiologi arată că sunt foarte buni transmițători copiii. La momentul acesta, rata de infectare în școli este foarte mică și am mai spus lucrul acesta, că nu în spațiul școlii există pericolul de îmbolnăvire, ci în afară. Am văzut încă din primele zile ale anului școlar părinți care se aflau la porțile școlilor fără să poarte mască, trebuie să luăm în calcul și traficul din marile orașe.

În ultimele săptămâni au crescut cazurile de îmbolnăvire, numărul de infectări este din ce în ce mai mare, uitați-vă la spitalele din România. Trebuie să fim solidari cu medicii, luăm astfel de măsuri, de suspendare a cursurilor față în față în unitățile de învățământ, complementar cu posibilitatea ca activitățile desfășurate de părinți să fie în regim de telemuncă. Prin urmare, părinții muncesc de acasă, copiii își continuă educația de acasă”, a spus Monica Anisie pentru Știrileprotv.

Citește și: Olimpiadele școlare, suspendate pentru acest an

#News