Victor Ponta

Liderul Pro România, Victor Ponta a reacționat foarte dur la declarațiile făcute de ministrul Educației, Monica Anisie, cu privire la închiderea școlilor, dar mai mult, a incapacității acesteia a de înțelege ceea ce spun specialiștii internaționali în sănătate publică – că școlile nu sunt focare de infectare.

„Opriți prostia! Opriți distrugerea Educației prin suspendarea cursurilor cu prezența fizică a profesorilor și elevilor! Opriți catastrofa economică prin blocarea părinților acasă alături de copii!

Acestă femeie incompetentă nu înțelege că și medicii și personalul din spitale au copii care TREBUIE să meargă la școală (oricum nu au cu cine să îi lase acasă cât timp ei muncesc)!

Acestă femeie incompetentă nu înțelege că rata de infectare „sub 1%” dovedește ceea ce spun OMS și toți specialiștii internaționali – că școlile trebuie să rămână deschise/că nu școlile sunt focare de infectare!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

„Școlile vor rămâne deschise”

„PROMISIUNEA noastră: școlile vor rămâne deschise – personalul didactic și nedidactic va fi testat, condițiile de igienă și protecție implementate – dar școlile rămân deschise (doar acelea în care se constată un numar semnificativ de infectări se suspendă pe durată determinată necesară pentru procedurile sanitare)!”, a promis Ponta.

Citește și: Anisie: „Tezele nu se susțin în acest an școlar”

#News