Soțul Dianei Șoșoacă, pus sub control judiciar pentru 60 de zile

Cameramanul de ocazie, dar și body-guardul senatoarei independente, acuzat de ultraj la adresa poliției

Soțul senatoarei Diana Șoșoacă a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a fost audiat mai multe ore la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Dumitru Silvestru Șoșoacă, cunoscut cameraman de ocazie, body guard al senatoarei, în Parlament ori alte instituții publice, a fost audiat în urma unui incident care a avut loc vineri seară la cabinetul de avocatură al Dianei Șoșoacă, unde o echipă de jurnaliști de la postul italian Rai Uno a venit să îi ia acesteia un interviu. De altfel, senatoarea s-a făcut cunoscută în presa italiană după ieșirea din Parlament, când îmbrăcată în portul tradițional s-a afișat, în plen, cu o botniță metalică pe față, strigând cât o țineau plămânii „Trăiască România Liberă”.

Silvestru Șoșoacă, la ieșirea de la audieri (captură live Facebook)

„În data de 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanşat un conflict. La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 4. În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea stabilirii situaţiei de fapt”, a anunțat luni Poliţia Capitalei, citat de Digi 24.

Și cum fiecare incident are cel puțin două variante, Diana Șoșoacă și-a prezentat pe a sa. Mai exact, aceasta susține că se încearcă blocarea ascensiunii sale politice, iar sondajele de opnie consultate de ea ar arăta-o cu un scor electoral mai mare decât a lui Ion Iliescu. „Se pare că din sursele pe care le am eu, este un ordin dat de Raed Arafat”, spune senatoarea, mai mult, aceasta acuză o înscenare făcută de ”un grup infracțional organizat”, format din televiziunea de stat italiană, Poliția și Procuratura română.

„De când mi s-a aprobat partidul, toate serviciile sunt călare pe mine. Oare de ce? Pentru că partidul lui Șoșoacă nu trebuie să ia amploare, pentru că fiecare jueț are deja formată o filială. Ca să înțelegeți unde duce totul. Și dacă eu nu voi mai exista, partidul meu va exista. Și sunt oameni care vin din urmă pentru că le-am spus tuturor. «Nu urmați un om, urmați o cauză, dacă vreți să avem șansă». Nu pot să ne omoare pe toți pentru căvorba lui Mihai Făgădaru: «Noi suntem semințe și am plantat semințe»”, a mai spus Diana Șoșoacă într-unul dintre live-urile de luni.

Citește și: Diana Șoșoacă, „vedetă” în presa internațională