Monica Bârlădeanu crede în căsătorie, dar nu în cea „impusă” de societate

Mariajul, „o instituție subevaluată”

Monica Bârlădeanu (43 de ani), actriță și fostă prezentatoare TV, a mărturisit care este căsătoria în care ea crede, dar mai ales, că deși nu a făcut acest pas se simte împlinită. Monica Bârlădeanu a fost considerată, ani la rând, una dintre cele mai frumoase femei din România, și în ciuda relației de lungă durată pe care a avut-o cu omul de afaceri Bobby Păunescu, nu a făcut și pasul spre altar, pe care mulți îl vedeau firesc. De altfel, nici relațiile următoare nu au părut a fi ceea ce avea nevoie Monica pentru a fi cu adevărat fericită.

„Cred foarte mult în căsătorie și cred că chiar îmi place mariajul așa… în sine. Mie mi se pare o instituție subevaluată pentru că la căsătorie nu se ajunge în urma unei relații autentice dintre cei doi și se ajunge doar pentru că au trecut nu știu câți ani și tre’ să o ceri, doar pentru că o spune mama că ar trebui să te așezi și tu la casa ta, doar pentru că e presiunea societății… În momentul în care ea se întâmplă ca o consecință a unei relații profunde și reale și autentice… aia e căsătoria în care cred”, a mărturisit Monica Bârlădeanu „La Cina” de la Digi 24.

De altfel, aceasta a explicat care i-au fost multă vreme convingerile, dar mai ales că a acceptat acest luru legat de fericire. „E foarte clar că dacă nu sunt acolo, nu s-au legat lucrurile așa pentru mine și e ok. (…) Am trăit foarte multă vreme cu convingerea asta – ca să fii fericit, trebuie să ai familia ta și un copil, că altfel ești o jumătate de om, nu ești împlinit, nu ești fericit. Nu, astăzi chiar nu mai cred asta! Cred că e un un lucru în fața căruia trebuie să mă mențin deschisă”, a mai spus actrița.

Pandemia a prins-o singură, dar timpul petrecut cu sine a făcut-o pe Monica să își reevalueze viața, mai mult, a și învățat o lecție foarte importantă din această perioadă: să nu mai aștepte. „Să nu mai aștept să vină momentul potrivit în care să plec în vacanță sau să mă bucur de o călătorie. Mi-am dat seama că trebuie să văd lucrurile altfel. Că pot să fac asta și că mă bucur de lucrurile acelea astăzi”, a mai spus Monica.

Printre alte mărturisiri, frumoasa actriță a afirmat că cel mai mare defect al său a fost că nu a făcut de foarte multe ori diferența între demnitate și orgoliu. Și așa cum spunea în timpul emisiunii „La Cină”, fericirea este o stare de fapt, motiv pentru care se declară „împlinită”.

Citește și: Andreea Raicu, liberă să pozeze fără filtre. „Am înțeles că frumusețea nu înseamnă perfecțiune”