Sursa foto: Pro Tv

În iulie 2020, Wendy Wein, o femeie din Michigan, a încercat să angajeze un asasin plătit pentru a scăpa de fostul soț. Norocul a fost de partea bărbatului deoarece femeia a intrat pe un site fals, menit tocmai să îi prindă pe cei care fac astfel de demersuri, iar acum riscă o pedeapsă de 9 ani de închisoare, relatează CNN.

Femeia a fost „ademenită” de site deoarece se lăuda cu peste 10 mii de asasini care acționează în SUA. Mai mult, existau și mărturii de la clienții mulțumiți de site-ul RentAHitman.

Site-ul fals i-a salvat viața bărbatului ce urma să fie asasinat

Femeia a completat un formular și a luat legătura cu consultatul șef al site-ului. Wein s-a oferit să plătească 5 mii de dolari pentru ca soțul ei să fie ucis.

Consultantul cu care luase legătura era un bărbat care îi predă poliției pe cei care apelează la asasini. Wein a fost doar una dintre „clienții” RentAHitman ce au fost găsiți vinovați pentru că au solicitat un asasin.  

La început, site-ul a fost conceput pentru a furniza soluții de securitate pe internet. Din întâmplare, acesta a de venit o momeală online pentru persoanele care doresc să își omoare inamicii prin intermediul unui asasin.

De asemenea, site-ul promite confidențialitate în temeiul unei legi inventate. Sute de oameni au căzut în capcană, completând formulare online cu numele lor real și informațiile cu privire la cei ce trebuie asasinați. Totodată, pe lângă cei care doresc un asasin, mulți și-au exprimat interesul să devină asasini plătiți.

În momentul completării formularului, femeia a avut 24 de ore să se răzgândească, altfel oamenii legii vor interveni.

„Este un fel de perioadă de calmare, poate își vin în fire. Vreau să le dau oamenilor posibilitatea de a renunța. După o zi, le pun două întrebări: Mai aveți nevoie de serviciile noastre? Vreți să fiți conectat cu un agent de teren?”, explică bărbatul, relatează Digi24.

Când Wein a precizat că nu își schimbă decizia, poliția din Michigan a trimis un polițist care s-a dat drept asasinul plătit. Ea s-a oferit să îi plătească 5 mii de dolari pentru a-l ucide pe fostul ei soț și 200 de dolari pentru cheltuielile de călătorie, deoarece el locuia în alt stat. Femeia a fost arestată și riscă acum până la nouă ani de închisoare.

Trump, ținta unei noi tentative de asasinat