Mistreții sălbatici se plimbă pe străzi din orașele Poloniei

Autoritățile i-au avertizat pe locuitori că, deși mistreții pot părea mai domestici decât cei din pădure, sunt totuși animale sălbatice.

Mistret salbatic
Mistret salbatic sursa foto pixabay

Autoritățile din Cracovia, al doilea oraș ca mărime din Polonia, au făcut apel la locuitorii orașului să nu mai hrănească mistreții sălbatici. Acest lucru deoarece un număr din ce în ce mai mare de animale se plimbă pe străzi, potrivit ziare.com.

Primăria vrea să țină mai bine cont de populațiile de animale sălbatice în planificarea urbană.

Municipalitatea vrea crearea de coridoare de migrație și să coopereze cu cluburile de vânătoare prin emiterea de decizii privind sacrificarea animalelor în situații de urgență. La fel ca în multe alte orașe din Polonia, la Cracovia s-a înregistrat în ultima vreme un număr tot mai mare de mistreți în zonele urbane. Consiliul municipal estimează că există între 1.000 și 1.500 de animale în Cracovia. Acest lucru în timp ce în condiții normale ar trebui să existe doar aproximativ 150 de exemplare. 

Autoritățile i-au avertizat pe locuitori că, deși mistreții pe care îi întâlnesc pot părea mai domestici decât cei din pădure, sunt totuși animale sălbatice.

Ei pot fi purtători de viruși care provoacă pesta porcină africană. Din cauza răspândirii acestei boli, care a afectat multe țări europene în ultimii ani, și a legilor introduse pentru a o preveni, autoritățile orașului nu pot relocaliza mistreții capturați. Acest lucru înseamnă că aceștia trebuie de obicei sacrificați. Aproximativ 400 de mistreți au fost capturați în Cracovia în acest an. „În multe cazuri, în Cracovia, se poate spune că avem deja mistreți urbani, care s-au născut în oraș”, a declarat viceprimarul Jerzy Muzyk.

 În cadrul activităților educaționale ale orașului, vor fi afișate postere și distribuite pliante, vor fi organizate ateliere de lucru în grădinițe și centre de bătrâni.

Anunțurile vor fi difuzate în mijloacele de transport în comun. Creșterea populației de porci mistreți în spațiile urbane este o problemă pentru mai multe orașe poloneze. Capitala Poloniei, Varșovia, a făcut apel la locuitorii săi să nu mai hrănească animalele în acest an. Deoarece problema persistă, primarul Varșoviei a autorizat sacrificarea limitată a mistreților. În orașul de coastă Gdynia, unde porcii mistreți sunt văzuți frecvent pe străzile orașului, aparițiile au inspirat un proiect artistic în această vară. Amenzi pentru taximetriștii din zona aeroporturilor din România