Doi elevi trebuie să-i achite unei profesoare daune de 30.000 de lei pentru insultele aduse

Ei au postat pe grupul de Whatsapp al clasei și pe Facebook fotografii denigratoare

Sentinta
Sentinta

O profesoară de la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din ClujNapoca trebuie să primească 30.000 de lei de la doi elevi care au insultat-o. Tribunalul Cluj a confirmat soluția Judecătoriei Cluj-Napoca prin care părinții ai doi elevi cu vârsta sub 14 ani au fost obligați să plătească unei profesoare suma de 30.000 lei pentru batjocorirea ei pe grupul de Whatsapp al clasei și pe Facebook, potrivit g4media.ro.

 Profesoara BM de la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca era diriginte la elevii din clasa a VII-a.

 În martie 2019, unii elevi de-ai săi îi relatează faptele comise de către doi colegi. În ultima zi din vacanța mare din anul 2018, Raul – în vârstă de 12 ani – a modificat o poză a profesoarei pe care a asociat-o cu un animal. El a postat poza pe grupul de Whatsapp al clasei. Apoi în decembrie 2018 a postat tot acolo o altă poză denigratoare, pe care a setat-o apoi ca imagine de grup. 

În martie 2019, Cosmin – în vârstă de 13 ani – a creat un cont de Facebook pe numele profesoarei, folosind cele două poze primite de la Raul.

Una a pus-o ca poză de profil, cealaltă ca imagine de coperta a contului. El a dat mesaje colegilor pentru a da accept la cont. Elevul a spus că este creat de el. Profesoara a cerut 50.000 lei despăgubiri pentru rușinea îndurată și publicarea hotărârii într-un cotidian central. Ea a argumentat cu insulta adusa numelui şi imaginii sale. Acest lucru i-a afectat viața sa privată, demnitatea, dreptul la imagine și autoritatea sa profesională.Amenzi pentru taximetriștii din zona aeroporturilor din România