Amenzi pentru taximetriștii din zona aeroporturilor din România

Ei au fost verificați de polițiști care au constatat o serie de nereguli

Taxi
Taxi

Amenzi de peste 43.000 de lei au fost aplicate de poliţişti în urma unor verificări a taximetriştilor aflaţi în zona aeroporturilor din România. Reprezentanţii Poliţiei Române au anunţat că poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi au efectuat o acţiune de control privind legalitatea desfăşurării transportului rutier în regim „TAXI”, „în regim de închiriere” şi în domeniul transportului alternativ, potrivit ziare.com.

Controlul s-a realizat în zona aeroporturilor din România.

Au fost verificate 189 de autovehicule, dintre care 6 microbuze. Au fost legitimate 223 de persoane şi aplicate 80 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 43.020 de lei. “Din totalul sancţiunilor, 10 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare. 56 au fost aplicate pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 14 la alte acte normative.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare, fiind reţinut şi un permis de conducere”, au precizat poliţiştii.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Aeriene „Henri Coandă” au depistat un autoturism, condus de un bărbat, ce efectua transport alternativ de persoane. Automobilul avea inspecţia tehnică periodică expirată din data de 3 noiembrie 2023. El a primit o amendă de 1.305 lei şi i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Aeriene „Henri Coandă” au depistat un autoturism, condus de un bărbat care efectua transport de persoane, în regim taxi, având anvelopele autoturismului uzate peste limita maximă admisă, elemente de caroserie deteriorate. Din autoturism lipsea trusa medicală şi stingătorul de incendiu .Acesta a fost amendat cu 1.160 de lei şi i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare. Oxigen descoperit în atmosfera planetei Venus