Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu a declarat că, statistic vorbind, este imposibil ca rata de infectare să fie precisă, de vreme ce populația reală a Bucureștiului ar atinge, în realitate, în număr de 2,5 milioane de locuitori, în timp ce recensământul trecut ne arată un număr cu 400.000 de locuitori mai mic. Astfel, tot potrivit Prefectului, în acest moment, rata de infectare se calculează conform ultimului recensământ, cel care nu ar mai coincide cu realitatea.

Cele mai importante declarații ale Prefectului Capitalei

  • „Populația reală este undeva la 2,5 milioane de locuitori. Nu putem la rata de incidență 3.01 ‘Gata, închidem școlile’. Așteptăm trei zile să vedem că rata crește și atunci rapid vom da o hotărâre de consiliu. Deocamdată nu se pune problema carantinării pe sectoare, e foarte dificil, nu imposibil dar foarte dificil. Rata raportată azi 2,69 e la populația de 2,1 milioane.
  • Avem date de la evidența populației. Dar acum uitați-vă și dvs real, în București, cât s-a construit. Acest număr de locuitori nu va putea fi dat exact decât după recensământul din februarie. În București sunt sute de mii de oameni care au achiziționat apartamente dar buletinul lor e in alte județe.
  • Sunt niște previziune neoficiale”, a declarat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

Citește și: Monica Anisie ar închide școlile dar mai așteaptă

#News