Sursa foto: Twitter/Odoamne

Cunoscut mai ales sub numele Odoamne, Andrei Pascu este primul român campion european de League of Legends din istorie.

El a câștigat, alături de echipa sa Rogue, League European Championship Summer 2022, cea mai prestigioasă competiţie de LoL de pe bătrânul continent.

Odoamne: o carieră de 7 ani în sporturile electronice

În vârstă de 27 de ani, Andrei Pascu este din Bucureşti şi joacă League of Legends la nivel profesionist de 7 ani. La începutul sezonului 2021, s-a transferat la franciza nord-americană Rogue, echipă ce avea nevoie de un top laner experimentat.

După patru finale consecutive pierdute și 478 de meciuri profesioniste, Odoamne și-a ajutat echipa să se impună cu scorul de 3 la 0 în fața favoritei G2.

Finala din acest an a avut loc la Malmö, în Suedia, și a adunat un public de aproximativ 10.000 de persoane. Alte câteva milioane de pasionați, care au urmărit transmisiunea în direct, l-au văzut pe român ridicând primul său trofeu major.

Odoamne: am dat greş de atâtea ori

„Încă nu realizez pe deplin ce s-a întâmplat, m-am trezit a 2-a zi şi încă nu-mi vine să cred. E o performanţă atât de importantă pentru mine şi au fost multe momente de-a lungul timpului în care am simţit că n-o să ajung aici niciodată după ce am dat greş de atâtea ori. Vă mulţumesc tuturor!” a scris Andrei Pascu pe contul de Twitter, potrivit Mediafax.

Odată cu trofeul campionatului european, Odoamne s-a calificat, alături de echipa sa Rogue, la cea mai mare competiție de LoL: campionatul mondial, Worlds 2022. Ba mai mult, franciza nord-americană a încasat și suma de 80.000 de euro.

League of Legends este cel mai popular joc video pe calculator, de tip MOBA, din lume, având peste 60 de milioane de jucători la nivel global.

Citește și Cristiano Ronaldo, vânat de cluburile din Arabia Saudită