Ungaria: O nouă lege pentru femeile care decid să facă avort

Ascultarea bătăilor inimii fătului ar trebui să devină obligatorie înainte de avort

Sursa: Pixabay

Guvernul de dreapta al Ungariei, condus de Viktor Orbán, a emis un decret prin care ascultarea bătăilor inimii fătului va deveni obligatorie înainte de avort. Acesta impune și cere medicilor să ofere femeilor însărcinate informații despre semnele vitale ale fătului.

Despre protecția vieții fătului a vorbit, în Parlament, și Dóra Dúró. Conform hungarytoday, aceasta a ales să citeze un studiu străin, afirmând că 95% dintre femeile cărora li s-a refuzat un avort s-au bucurat mai târziu că nu au mers până la capăt.

Aceasta este de părere că ”viața noastră începe în momentul concepției și este echivalentă cu a oricărei alte persoane”, susținând că meritul pentru adoptarea propunerii legislative îi aparține.

Femeile care optează pentru avort, obligate să asculte bătăile inimii fătului

”O șansă la viață: de acum înainte, mamele vor asculta bătăile inimii fătului!


După mulți ani de luptă, în sfârșit s-a realizat: preluând propunerea Patriei Noastre, guvernul a făcut un pas în direcția protejării fiecărui făt încă de la concepție, pentru că vor exista cel puțin câteva secunde în care un copil de vârstă fetală va putea comunica cu mama sa înainte de a efectua un avort, ascultându-i bătăile inimii. Este ceea ce merită toată lumea. Despre asta este vorba în Regulamentul BM nr. 29/2020.

Să fie clar: viața noastră începe în momentul concepției și este echivalentă cu a oricărei alte persoane, este important să realizăm acest lucru pentru toată lumea. Una dintre cele mai bune opțiuni pentru acest lucru este atunci când ascultăm bătăile inimii, fătul însuși trimite un mesaj mamei sale: Trăiesc și simt. În același timp, toate acestea nu înseamnă austeritate, doar informații despre greutate și despre adevărata sa acțiune, mulți oameni încă consideră că un copil este doar o bucată de celule. Avortul nu este un contraceptiv, este o persoană vie și, în plus, poartă mama într-un mod extraordinar, sănătatea ei fizică și psihică este, de asemenea, brutal afectată, astfel încât se poate spune că avortul rănește, de asemenea, femeile.

Acest pas a avut loc pentru prima dată de când avortul a fost reglementat în 1956, spărgând un tabu de multe decenii: nici legea din 1992 nu este de neatins, când vorbim de o țară creștină. Istorie în devenire!” a scris aceasta pe pagina sa de facebook.

Decretul va intra în vigoare la 15 septembrie

Cu toate că legislația maghiară privind avortul este relativ liberală, rămânând în mare parte astfel de când procedura a fost legalizată în 1953, decretul urmează să intre în vigoare la 15 septembrie.

Amendamentul la decretul de punere în aplicare a legii care se-nvârte în jurul ideii că fătul trebuie să fie protejat încă de la concepție a fost deja publicat în Monitorul Oficial al Ungariei (Magyar Közlöny), purtând semnătura ministrului de interne Sándor Pintér.

Amintim că actuala lege stabilește că avortul este permis, în mod normal, până la 12 săptămâni, în unele circumstanțe această limită putând fi chiar extinsă la 18, 20 sau 24 de săptămâni. Ba mai mult, în cazul în care fătul este afectat grav, sarcina poate fi întreruptă în orice moment.