Tricoul purtat de Lionel Messi în finala Cupei Mondiale, scos la licitație

Setul Messi include două tricouri pe care fotbalistul le-a purtat în timpul fazei grupelor.

Lionel Messi
Lionel Messi sursa foto Wikipedia

Tricoul purtat de Lionel Messi în timpul victoriei Argentinei în finala Cupei Mondiale din 2022 împotriva Franţei s-ar putea vinde pentru suma record de 10 milioane de dolari (8 milioane de lire sterline) când un set de şase tricouri pe care le-a purtat argentinianul va fi scos la licitaţie joi la Sotheby’s în New York, potrivit g4media.ro.

Setul Messi include două tricouri pe care fotbalistul le-a purtat în timpul fazei grupelor. Celelalte patru au fost purtate în 16-imile de finală, sferturile de finală, semifinale şi finală.

Tricourile lui Messi au atras oferte de până la 6,5 milioane de dolari până miercuri, la ora 15.00 GMT, cu 26 de ore înainte de închiderea licitaţiei, joi, la ora 17.01. Dacă lotul va atrage oferte de peste 10,1 milioane de dolari, va stabili un record de preţ pentru tricouri sportive. Astfel se va eclipsa suma de 10,091 milioane de dolari plătită anul trecut pentru un tricou purtat de Michael Jordan în primul meci al finalei NBA din 1998.

Tricourile lui Messi vor deveni cele mai scumpe echipamente de fotbal vândute vreodată dacă vor depăşi suma de 7.142.500 de lire sterline plătită la începutul acestui an pentru tricoul purtat de Diego Maradona.

Tricoul a fost purtat când acesta a marcat de două ori – inclusiv golul cu „mâna lui Dumnezeu” – pentru a elimina Anglia de la Cupa Mondială din 1986. Tricoul lui Maradona a fost deţinut în ultimii 35 de ani de Steve Hodge, mijlocaşul englez care i-a pasat involuntar mingea lui Maradona pentru golul cu mâna. Cei doi jucători au făcut schimb de tricouri la finalul meciului.

Tricourile lui Jordan şi Maradona au fost, de asemenea, vândute de Sotheby’s.

În catalog se precizează că tricourile care se vând au fost „purtate pe parcursul primei reprize a fiecărui meci menţionat”. O parte din încasări va fi donată proiectului Unicas, condus de spitalul pentru copii Sant Joan de Déu din Barcelona cu sprijinul Fundaţiei Leo Messi, pentru a răspunde nevoilor copiilor cu boli rare. Mesaj RO-Alert primit de locuitorii unor localități din Tulcea și Galați