Telefoanele mobile ar urma să fie interzise în școlile și liceele din Spania

Excepţie face cazul în care”, la gimnaziu şi liceu, „profesorul le consideră necesare pentru activitatea educaţională”

Telefon mobil
Telefon mobil sursa foto pixabay

Guvernul din Spania vrea să interzică telefoanele mobile în şcoli, colegii şi licee. Acesta este un răspuns la „preocupărilor” pe care acestea le suscită în rândul familiilor şi profesorilor, a anunţat executivul, potrivit digi24.ro.

Ministerul spaniol al Educaţiei „propune utilizarea zero a telefoanelor mobile în timpul orelor de curs în şcolile primare şi gimnaziale.

Excepţie face cazul în care”, la gimnaziu şi liceu, „profesorul le consideră necesare pentru activitatea educaţională”, a indicat administraţia într-un comunicat. Ministrul Educaţiei, Pilar Alegria, intenţionează astfel să „răspundă preocupărilor împărtăşite de atâtea familii şi de comunitatea educativă”, a explicat ea în urma unei reuniuni cu regiunile, competente în domeniul educaţiei. 

Acesta este motivul pentru care guvernul central va trebui mai întâi să ajungă la un acord cu regiunile în cadrul unei viitoare reuniuni programate pentru începutul lui ianuarie. „Există o preocupare din ce în ce mai mare în societatea noastră” cu privire la acest subiect, a subliniat ministrul socialist. 

În Spania, un număr tot mai mare de comunităţi de părinţi cer interzicerea sau reglementarea mai strictă a utilizării telefoanelor mobile la şcoală. Recente anchete ale OCDE şi UNESCO au evidenţiat un impact negativ al utilizării excesive a smartphone-urilor asupra atenţiei şi învăţării elevilor din mai multe ţări. Tricoul purtat de Lionel Messi în finala Cupei Mondiale, scos la licitație