Camionetă cu muncitori români și moldoveni, implicată într-un grav accident, în Portugalia

Doi pasageri au murit, iar alți șapte fiind răniți

Accident
Accident sursa foto pixabay

Doi pasageri, un român și un moldovean, au murit în Portugalia, a treia persoană fiind grav rănită. Alți șapte pasageri au fost răniți, viața lor nefiind pusă în pericol. Victimele erau muncitori care lucrau în agricultură, potrivit ziare.com.

Două persoane au decedat, una suferind răni grave, alte șapte fiind rănite ușor în urma unui impact între o autoutilitară decapotabilă și o autoutilitară cu nouă locuri pe Drumul Național 387, în Cuba, în districtul Beja, din Portugalia, potrivit protecției civile.

În accident au fost implicate o furgonetă cu platformă și o dubă cu nouă locuri, în care se aflau persoanele decedate, a precizat GNR. Victimele, care călătoreau în furgoneta cu nouă locuri, sunt doi bărbați străini, unul în vârstă de 31 de ani, de naționalitate română, iar celălalt de 44 de ani, de naționalitate moldoveană, a precizat Guardia.

 „Există doi morti, un rănit grav și șapte răniți ușor. Toți răniții au fost transportați la Spitalul din Beja”, a declarat, pentru Lusa, o sursă din cadrul Comandamentului subregional Baixo Alentejo

Ulterior, numărul a fost actualizat la doi răniți grav. Victimele care au avut nevoie de intervenție medicală de urgență sunt doi bărbați în vârstă de 62 și 48 de ani. Două femei de 41 și 37 de ani și șase bărbați de 26, 18, 36, 22, 45 și 34 de ani au suferit rănit ușoare. Camioneta cu nouă locuri transporta muncitori agricoli, iar celălalt vehicul implicat în accident transporta muncitori în construcții de la o companie din localitatea portugheză Cuba. Venitul minim de incluziune, aplicat de la 1 ianuarie 2024