Percheziții în București la membrii unei grupări care vindeau haine și parfumuri contrafăcute

Doi bărbați au fost reținuți de oamenii legii

Arest
Arest sursa foto pixabay

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în Sectorul 5, la doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 22 și 46 de ani, potrivit stiripesurse.ro.

Ei ar fi comercializat, prin intermediul unor conturi create pe rețelele de socializare, produse de îmbrăcăminte și parfumuri, care aveau însemnele unor mărci consacrate, susceptibil a fi contrafăcute

Din cercetări, s-a constata că toate comenzile ar fi fost plasate, atât prin intermediul rețelelor de socializare, prin transmiterea unui mesaj, cât și prin intermediul unei aplicații de mesagerie. Produsele postate, ce purtau însemnele unor mărci consacrate, nu aveau o descriere sau un preț de vânzare. Potențialul client era îndrumat să contacteze vânzătorul în privat, prin cele două modalități.

De asemenea, persoanele care administrau pagina ar fi pus la dispoziție o adresă din Sectorul 5, unde bunurile puteau fi vizualizate și probate de către potențialii clienți.

În vederea probării activității infracționale a suspecților, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară. Au fost identificate 690 de produse de îmbrăcăminte și parfumuri, susceptibil a fi contrafăcute, AWB–uri aferente livrărilor efectuate printr-o firmă de curierat, laptopuri, precum și 600 de euro și 40.920 de lei. Persoanele suspectate au fost depistate și conduse la audieri. Astfel, în baza probatoriului administrat în cauză, față de cei doi bărbați a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală. Tricoul purtat de Lionel Messi în finala Cupei Mondiale, scos la licitație