Vasile Dîncu

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu i-a solicitat premierului să o demită pe Monica Anisie, ministrul Educației. „Nu vorbim de demisie de onoare, ci de demitere propriu-zisă. Să lase pe altul”.

„Nu mă aştept ca Monica Anisie să înţeleagă complexitatea sistemului. Este cazul, după părerea mea, nu ca ea să demisioneze, cum sugera un partener al partidului aflat la guvernare, ci să avem o demitere pur şi simplu. Dna Anisie a spus, cu sinceritate, că nu mai înţelege nimic din ce se întâmplă în jurul ei. Ce ar putea să facă? Să lasă locul liber altuia care înţelege mai bine ce se întâmplă. Nu poate fi lăsat totul doar pe seama Guvernului, dar procesul ăsta e condus de Guvern şi e nevoie de viziune. Dna Anisie nu poate rezolva asta pentru că e parte a problemei, de asta nu găseşte soluţii. Din cauza unei lipse de viziune, a unei concepţii despre educaţie, care s-a văzut din prima săptămână, când a umilit o profesoară. Cerem premierului Ludovic Orban demiterea ministrului Educaţiei”, a declarat Vasile Dîncu într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

Conferinţă de presă susţinută de preşedintele Consiliului Naţional al #PSD, Vasile Dîncu, la sediul PSD

Publicată de Partidul Social Democrat pe Duminică, 13 septembrie 2020

Linia verde și o nouă moțiune

În cadrul aceleiași conferințe, Dîncu a precizat că va analiza depunerea unei moțiuni simple de cenzură, mai ales că începerea aului școlar arată un dezastru.

„O să anunţăm probabil de mâine un tel verde pentru profesori, părinţi pentru a furniza apoi Guvernului datele critice în această zonă. Vom analiza şi ideea unei moţiuni simple de cenzură. Sperăm să nu fie cazul, deşi toate premisele începerii anului şcolar arată un dezastru. Cred că preşedintele a vorbit că este posibil să avem o generaţie pierdută în educaţie. Nu ne putem permite aşa ceva. Orice generaţie pierdută este un mare eşec. Ce pierdem acum în primul semestru de la şcoală cred că putem recupera anul viitor”, a mai spus Dîncu.

Citește și: Anisie: „Nu mai înţeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu!”

#News