Francisc Doboș face lumină în „bătălia sexelor”

„O țineam sus și tare că sunt Papesa Francisc”

Preotul catolic Francis Doboș intervine în „bătălia sexelor” din noile cărți de identitate și o face într-un mod subtil: „O țineam sus și tare că sunt Papesa Francisc”. Iar postarea de pe rețeaua de socializare a fost atât de bine „gustată” de internauți, încât la numai câteva ore avea mii de aprecieri și peste o sută de distrubuiri.

„Oamenii râdeau de mine, evident. Dar eu am devenit supi și strigam peste tot că sunt discriminată, gen. Mă înțelegi?! Când biologia m-a trezit să merg la baie am descoperit că eram doar Papa Francisc. Iar când m-am trezit din vis am văzut că eram doar popa Francisc”, a scris preotul în postarea sa, adăugând și o mulțumire pentru modul în care se trezește în fiecare dimineață.  

„Doamne, tu mi-ai dat sexul iar eu căutam genul. Mulțam că mă trezești mereu la cine sunt cu adevărat :))) Capisci?!”, a concluzionat Francis Doboș, plin de umor, fin.

Această „bătălie a sexelor” a pornit în această săptămână, la scurtă vreme după emiterea noilor cărți de identitate biometrice, unde în „SEX”- ul din buletin a fost înlocuit cu „GEN”, spre supărarea multora. De altfel, atât cei de la PSD și AUR, cât și lideri ai Puterii au contestat această schimbare de sex, în ciuda precizărilor făcute de cei de la Interne, care au spus că indiferent de sex sau gen, tot doar una dintre variantele feminin și masculin va fi trecută în noile cărți de identitate.

Potrivit dexonline, „SEX, sexe, s. n. 1. Totalitatea caracterelor morfologice și fiziologice care deosebesc ființele și plantele în două categorii distincte: masculi și femele. 2. Fiecare dintre cele două categorii de viețuitoare diferențiate după organele genitale: bărbați sau femei, masculi sau femele”, iar „GEN, genuri, s. n. (..) 3. Categorie gramaticală bazată pe distincția dintre ființe și obiecte, precum și dintre ființele de sex masculin și cele de sex feminin”.

Citește și: Francisc Doboș: „Aghiasma e împotriva dracilor. Vaccinul împotriva covidului”