Ministrul Sănătății

Suntem cu un pas înainte de a patra lună de stare de alertă de la începutul  pandemiei cauzată de noul coronavirus. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că starea de alertă ar putea fi prelungită, dacă așa va decide Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care se va întruni înainte de Guvern.

„Înaintea şedinţei de Guvern, fiindcă la şedinţa de Guvern va trebui să dăm şi o hotărâre de Guvern în sensul prelungirii stării de alertă, dacă ea este luată în calcul de CNSU şi domnul premier Ludovic Orban”, a afirmat Nelu Tătaru, joi la Academia Română, citat de Mediafax.

Pe 15 iulie, Guvernul a prelungit starea de alertă, după ce reprezentanţii Executivului anunţaseră că nu vor fi noi restricţii, dar nici noi măsuri de relaxare. Astfel, rămâne obligatorie purtarea măştii în spaţiile închise, magazine, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, dar se menţin şi restricţiile privind restaurantele în spaţii închise, organizarea de mitinguri şi unele evenimente.

În acest moment, în 29 de județe s-a impus obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise. Măsura a fost propusă de CNSU, ulterior aprobată de Guvern. Totuși, decizia loaclă a fost luată de Comitetul Județean de Urgență, la propunerea DSP, în funcție de evoluția epidemiei în fiecare județ în parte.

Citește și: Respectarea regulilor sanitare, o mare problemă în plină epidemie

HashTag News