O bătrânică a fost vindecată de coronavirus la doar 103 anișori. Nu, știrea nu pare a fi falsă, pentru că, în videoclipuri apare și bunicuța și apar și cadrele medicale care au făcut posibil acest lucru.

Femeia a fost diagnosticată la data 1 martie la spitalul afiliat al Colegiului Medical Tongji din Wuhan, provincia Hubei din centrul Chinei.

Conform Dailymail, bătrâna era în stare critică și abia putea comunica cu medicii atunci când a fost internată la spital. Dna Zhang și-a revenit treptat după ce i s-a acordat ședințe de îngrijire și terapie nutrițională. Încă o veste bună: un alt centenar care a fost infectat cu coronavirus imediat după împlinirea a 101 ani și-a revenit după ce a petrecut o săptămână în spital.

China și-a încurajat cetățenii să reia activitățile normale deși țara se află într-un declin constant. De asemenea, miercuri, 12 martie, președintele chinez Xi Jinping s-a aflat în vizită în Wuhan pentru prima dată de când acest oraș a fost declarat centru al epidemiei de coronavirus în ianuarie – un semn major că Beijingul crede că focarul este sub control.

Momentul vizitei lui Xi indică faptul că China este pregătită să declare victoria asupra crizei de sănătate, care a ucis cel puțin 3.158 de oameni în țară și 4.325 în întreaga lume, potrivit experților.

Poate sunt multe știri false, poate pe unii nu-i mai impresionează oamenii în vârstă și suferinzi, dar, pentru mine, orice veste bună ajută psihicul. Plus că, s-a discutat mult despre pericolul virusului și victimele făcute în rândul bătrânilor. E drept, bătrâna nu și-a revenit doar stând acasă și luând paracetamol. China se bazează pe un număr mare de paturi de spital și personal medical calificat.

Da, nu ne comparăm noi cu China dar, nu vedem mereu jumătatea plină a paharului. Și, da, vina o poartă și presa, într-o foarte mare măsură chiar.

Citește și: Cozi interminabile la granița dintre Italia și Austria

#News