Foto - gazeta-romana.ro

Lui Cîțu nu-i convine să fie votat de către Olguța și colegul Șerban

O declarație uimitoare vine astăzi de la Florin Cîțu, care încearcă să-și motiveze într-un fel cât se poate de infantil decizia pe care a luat-o în cursul zilei de ieri, de a-și depune mandatul de premier înainte să-l înceapă. Astfel, lui Cîțu i s-ar fi părut prea mult să fie votat de către Lia Olguța Vasilescu, ori Șerban Nicolae. Cum ar veni, fostului aproape premier nu-i place să se joace cu cei din alte partide, chit că l-ar fi votat și chit că învestirea sa ar mai fi înlăturat un pic senzația asta de nesiguranță politică în care se scaldă acum România.

„Decizia mea de ieri a fost de a refuza categoric compromisul de a fi susținut de PSD și ALDE. Nu am putut să trec peste acest lucru. Gândul că m-ar fi votat Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae sau Tăriceanu m-au făcut să iau aceasta decizie. Eu mă lupt cu acești oameni, cum să accept compromisul cu ei. Cum ar fi fost ca în Parlament să merg și să strige după mine Olguța că votul ei m-a făcut premier”, a declarat Florin Cîțu, înaintea ședinței conducerii PNL.

Premier de sacrificiu, autosabotat

Așadar, cum s-a aflat că alegerile anticipate pică, mai mult de atât cum cei din opoziție declaraseră că au de gând să-l voteze, Cîțu s-a speriat un pic și-a decis că nu e cazul să îmbrace o haină atât de mare și de impunătoare, dând leapșa înapoi pe Orban.

„Mandatul meu a fost pentru alegeri anticipate, era un proiect pe care l-am acceptat împreună cu toți partenerii din opoziție. Unii s-au răzgândit între timp”, a mai spus Cîțu.

„România e guvernată și e stabilă. Vă aduc aminte că în acest moment am reușit performanța istorică de a ne împrumuta la dobânzi negative. Avem buffer-ul cel mai mare. Am luat măsuri pe care alții le importă de la noi”, a mai spus Cîțu.

Citește și: Chițac, testat pozitiv Coronavirus. Conducerea PNL intră în autoizolare

#News