O fiică a cerut anularea unei donații de 40.000 de euro primită de la părinți 

Părinţii au cerut revocarea donaţiei afirmând că viaţa lor devenise un infern, fiind supuşi constant de fiica lor unor insulte şi ameninţări cu moartea repetate

Membrii unei familii din Iași au ajuns în fața instanței de judecată după ce nu au reușit să-și rezolve problemele personale. Părinţii au cerut revocarea unei donaţii făcute fiicei lor iar fiica a cerut revocarea uzufructului viager pe care părinţii şi-l rezervaseră, cerând ca aceştia să mai aibă dreptul doar la utilizarea unei treimi din casă. Judecătorii nu au dat dreptate niciuneia dintre părţi. În urmă cu 10 ani, Angelica şi Ioan S. şi-au vândut apartamentul din Iaşi, donând fiicei lor, Ana F., 40.000 de euro. Banii aveau să fie folosiţi pentru cumpărarea în Valea Adâncă a unui teren de 1.100 mp şi a unei case de 106 mp. Părinţii şi-au rezervat dreptul de uzufruct viager, urmând să locuiască în comun cu familia fiicei lor, până la deces, potrivit ziare.com.

În plângerea adresată în noiembrie 2020 Judecătoriei, părinţii au cerut revocarea donaţiei afirmând că viaţa lor devenise un infern, fiind supuşi constant de fiica lor unor insulte şi ameninţări cu moartea repetate, în acţiunile de hărţuire fiind antrenaţi şi ginerele şi copiii acestuia. Părinţii făcuseră şi o plângere penală împotriva fiicei, la care au renunţat însă ulterior. Ana F. a precizat că, dimpotrivă, părinţii înfiinţaseră o tinichigerie şi vopsitorie auto fără autorizaţie.

Lucrările de reparaţii erau făcute în curte, care se umpluse de tuburi de oxigen şi acetilenă, vopsele, diluanţi şi diverse unelte. Supraîncărcarea reţelei electrice a casei prin utilizarea diverselor aparate necesare tinichigeriei crea un risc de incendiu. Femeia voise să amenajeze o fosă ecologică, dar părinţii se opuseseră, săpând o groapă la câţiva metri de casă, unde aruncau toate deşeurile. Împreună cu soţul ei erau obligaţi să se limiteze la folosirea unei singure camere, iar cea a copiilor, situată în mijlocul imobilului, nu avea iluminat natural. Ana F. şi-a încheiat pledoaria afirmând că, dacă i s-ar fi explicat exact ce înseamnă uzufruct viager, nu ar fi acceptat donaţia, ci şi-ar fi luat o locuinţă pe credit.Ambele părţi au apelat la ajutor public judiciar pentru plata taxelor de timbru. Judecătorii au acceptat ca soţii S. să plătească taxa de 5.003 lei în 24 de rate lunare şi au redus la jumătate taxa de timbru de 1.2556 lei pe care trebuia să o plătească fiica, eşalonând-o totodată în şase rate.

Rapperul David Jolicoeur a murit la vârsta de 54 de ani