Trei persoane arestate pentru comercializarea de substanțe psihoactive

Doi minori ar fi fost folosiți pentru a vinde drogurile

Arest
Arest sursa foto pixabay

Trei persoane din Dolj au fost arestate într-un dosar deschis de DIICOT pentru constituire de grup infracțional organizat și comercializare de substanțe psihoactive. Procurorii DIICOT transmit că doi minori de 14 și 15 ani ar fi fost folosiți pentru a vinde substanțele interzise, potrivit g4media.ro.

Pe parcursul anului 2023, patru inculpați și doi suspecți minori (de 14 ani și 15 ani) au constituit un grup infracțional organizat specializat în producerea si comercializarea substanțelor cu efect psihoactiv (ADB-Butinaca), pe raza județului Dolj, precum şi a judeţelor învecinate.

Liderul grupului, cu sprijinul unuia dintre membri (care prelua coordonarea grupului în lipsa acestuia), a procurat, porționat și ambalat materialul vegetal cu efect psihoactiv. El a coordonat activitatea de transport și comercializare a substantelor cu efect psihoactiv, s-a ocupat de închiriere unor locații, destinate întâlnirilor cu clienții și a stabilit prețul dozelor. Ulterior a încasat întreaga sumă provenită din activitatea infracțională și a stabilit cât revine fiecărui membru. 

Un alt inculpat a coordonat și supravegheat comercializarea substantelor cu efect psihoactiv efectuată de cei doi suspecți minori

El le-a oferit și detaliile referitoare la locațiile unde urmau să se efectueze tranzacțiile. Acesta a asigurat cazarea și hrana minorilor, a transportat substanțele psihoactive de la locul de depozitare la cel de comercializare. De asemenea, el a încasat banii proveniti din activitatea infractională, pe care i-a predat liderului grupului.

„La datele de 16 și 17.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt au dispus reținerea a doi inculpați și măsura controlului judiciar față de o inculpată, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

De asemenea, un alt membru care a aderat la grupul infracțional organizat, și-a pus la dispoziție locuința ca spațiu pentru comercializarea substanțelor psihoactive. În cursul zilei de 17.11.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, a dispus arestarea preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Olt”, a transmis DIICOT. O pălărie a lui Napoleon Bonaparte, vândută la o licitație cu 1,932 milioane de euro