Din păcate, sistemul medical din România dovedește încă odată că nu ne poate proteja, bașca, ne mai și omoară. Copilul de 4 ani ce a intrat în comă din pricina anesteziei generale ce i-a fost aplicată la stomatolog, a murit. Fără să apuce să se bucure de viață și mai ales, fără să apuce să înțeleagă mare lucru despre aceasta, ultima lui amintire fiind imaginea unui cadru medical cu o seringă în mână, aplecat peste el.

„Din păcate, copilul de 4 ani şi 8 luni a pierdut lupta cu viaţa. În urmă cu jumătate de oră s-a produs stop cardiac ce nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare. S-a declarat decesul. Părinţii au fost lângă el”, a declarat Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, în cursul zilei de ieri, după decesul băiatului.

Citește și: Copilul de 4 ani anesteziat la dentist este în moarte clinică

Copilul de 4 ani și 8 luni, de la stomatolog, la comă

Cu toate că băiatul fusese dus la clinica privată din Pitești pentru a i se trata o serie de carii pe care le avea, cadrele medicale au decis că e cazul să îi administreze anestezie totală. Nu a contat faptul că nu este recomandat să aplici astfel de tehnici unui copil, fapt ce i-a adus ulterior moartea minorului.

„La 45 de minute de la inducţie a apărut o instabilitate hemodinamică majoră, cu tahicardie severă, complicată cu stop cardiorespirator. Am intervenit imediat, solicitând în timpul manevrelor de resuscitare şi ajutorul ambulanţei specializate, pentru siguranţă acestui pacient”, a explicat Adrian Dinulescu, medic anestezist.

Citește și: Teama de a merge la dentist, vindecată prin comă

Autoritățile investighează cazul

Inspectorii Ministerului Sănătății au început o anchetă cu privire la condițiile în care băiatul a intrat în comă, ulterior decedând. Conform anchetei prezente, s-a constatat faptul că minorul ar fi fost sedat cu un cocktail de medicamente în componența căruia exista și propofol, însă și ketamină. Aceste două substanțe sunt, de regulă, folosite în cazurile extreme, îndeosebi la terapie intensivă.

#News