Deși Guvernul Dăncilă îl pusese pe Daniel Șișu în fruntea Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, cu toate că acesta picase la momentul potrivit admiterea la Facultatea de Farmacie, iată că surse povestesc despre cum acestuia i se pregătește acum plecarea de la șefia instituției.

Marius Daniel Șișu, în vârstă de 36 ani, ar fi fost numit de către Guvernul Dăncilă în Fruntea instituției, cu toate că acesta nu avea nicio acreditare în domeniu, fără, de asemenea, să aibă CV-ul public, situație ce se pare că se dorește a fi remediată, după cum menționează sursele. Potrivit Recorder.ro, acesta ar fi luat note de 8.45, însă și de 5.25

Iată ce scria la momentul potrivit publicația Recorder:

„Pentru a forța, totuși, intrarea la Facultatea de Farmacie a Universității din Craiova, Marius Daniel Șișu a profitat de o portiță legală care-i permite unui tânăr să devină medicinist fără să dea examenul de admitere. Universitatea din Craiova are alocate câteva locuri pentru studenții străini. Aceștia nu sunt nevoiți să dea examen de admitere, departajarea făcându-se în urma unui concurs de dosare. Regulamentul le permite, însă, și studenților români să aplice pentru aceasta categorie, la grupa cu predare în limba engleză și după achitarea taxelor de școlarizare. La Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, taxa anuală pentru studenții străini este de 5.000 de euro, de trei ori mai mare decât taxa obișnuită pe care o plătesc studenții care nu prind locuri ‘la buget’ „

Răspunsul nu a întâziat să apară, așadar, Ion Rogoveanu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova a replicat:

„în anul universitar 2013-2014, Șișu Marius Daniel a ocupat un loc cu taxă, destinat cetățenilor din state membre UE și SEE (n.r. – Spațiul Economic European). Ca urmare a nefrecventării activităților obligatorii prevăzute în planul de învățământ, dl. Șișu Marius Daniel a fost exmatriculat în anul 2014”

#News