O veste vine să pună pe jar toate instituțiile statului, cele care încă mai folosesc imprimante matriciale, însă și de acum vechiul sistem de operare, Windows 7. Microsoft a anunțat de curând faptul că nu vor mai acorda suport pentru acesta, cine decide să îl folosească în continuare fiind pe cont propriu.

Data de la care această decizie va fi pusă în vigoare este 14 februarie, 2020, când, toți îndrăgostiții care încă-și mai trimit e-mail-uri de dragoste folosind Windows 7, ar trebui să se gândească la un upgrade, ca nu cumva tocmai în acea zi importantă să ajungă la certuri și rupere a lanțului de iubire.

Într-o notă mai serioasă, toți cei aproximatic 400 milioane de utilizatori nu vor mai primi actualizări de soft începând cu această dată, cei ce ignoră aceste avertismente fiind în pericol de a fi virusați. Astfel că, dincolo de glumița cu 14 februarie, situația este cu adevărat critică pentru cei ce fac cumpărături ori plăți online, datele acestora bancare fiind la mila hackerilor.

Cu toate că de la lansarea sa, din anul 2009, Windows 7 a devenit cel mai mare succes pe care Microsoft l-a avut în materie de sisteme de operare, iată că zilele acestuia sunt pe sfârșite, Microsoft dorindu-și ca utilizatorii să-și îndrepte atenția către variantele mai noi, și anume Windows 8 și Windows 10.

Ceea ce, s-ar putea să reprezinte o problemă pentru instituții ca Poșta Română, unde calculatoarele sunt atât de învechite, încât o eventuală trecere la variante avansate de Windows s-ar putea să creeze o mică apocalipsă, atât tehnologică, cât și printre lucrători.

#News