Plaja nudisti
Plaja nudisti . Sursa foto: ziare.com

Nudismul este practicat de tot mai mulți britanici care renunță la haine, fiind un efect neobișnuit al pandemiei. Nudismul a devenit popular în Marea Britanie în anii ’20,fiind cunoscut sub numele de „gimnosofie”, potrivit digi24.ro.

Nick Mayhew-Smith, un scriitor de ghiduri de călătorie în vârstă de 53 de ani este unul dintre britanicii afectați de pandemie. Munca și grija copiilor care au stat acasă după închiderea școlilor, l-au determinat să se plimbe printr-o pădure liniștită, pentru a scăpa de grijile cotidiene dar și de haine.

Smith este unul dintre cei 1,3 milioane de britanici care practică nudismul, numărul acestora fiind aproape egal cu cel al membrilor activi ai Bisericii Anglicane

Biserica Anglicană avea în anii 80 un număr de 1,26 de milioane de membri activi, numărul lor scăzând la 722.000 în 2019. Potrivit site-ului Christian Today, doar 1,14 milioane de anglicani au mers cel puțin o dată pe lună la biserică în 2017. În anul 2020, când a avut loc prima carantină, nudismul britanic s-a dezvoltat rapid, fiind înregistrat un număr record de membri noi din momentul fondării mișcării, în 1964.

Cuvintele „plajă nud”, număr record de căutări

Cuvintele „plajă nud” au fost căutate pe Google de aproape 4 ori mai mult în timpul caniculei din primăvara anului 2020, existând grupuri virtuale de yoga nud, cluburi literare nud și activități precum „buff baking” (grup de persoane care gătesc dezbrăcate). Odată cu creșterea temperaturilor din această vară, cei care administrează piscine publice, localuri cu grădină, au înțeles că este avantajos din punct de vedere financiar să aibă clienți care practică nudismul.

Astfel, din Croația și până în Sardinia, au fost organizate evenimente în stațiuni turistice la care purtarea hainelor este opțională

Companiile caută să intre pe piața locurilor de vacanță pentru nudiști, acestea făcând reclamă hotelurilor, stațiunilor care primesc nudiști. Germanii au inventat această mișcare. „Există tot mai multe cărți care arată că nudismul are beneficii psihologice și fiziologice”, a declarat nudistul și academicianul Dr. Helen Bowes-Catton. „De la o tensiune mai mică la o mai bună stimă de sine și niveluri de stres reduse. Oamenii cred că nudismul este despre exhibiționism, dar nu este. Este despre cât de minunat este să simți soarele și briza pe pielea ta”, a declarat doctorul.

Marile magazine din Marea Britanie înregistrează o scădere a cifrei de afaceri, din cauza inflației record