Profil de candidat – Daniel Tudorache, pentru Camera Deputaților, din partea PSD

Mai sunt doar câteva săptămâni până la alegerile parlamentare, iar Hashtag News și-a propus să vină în sprijinul votanților pentru a face cele mai bune alegeri, atât pentru ei, cât mai ales pentru copiii care au nevoie de un viitor sigur, la ei în țară.

Românii trebuie să voteze cu inima, dar în același timp să fie pragmatici, iar votul decisiv să fie dat rațional, fără teama zilei de mâine, iar asta în contextul actual este ceea ce contează cel mai mult, căci uneori patru ani pot dura cât o clipă.

Daniel Tudorache e inginer și s-a angajat prima oară în 1988, pe când avea 24 de ani. Mai târziu, a ajuns șef de secție la Metrorex și chiar director în Ministerul Lucrărilor Publice. Apoi, a fost pe rând consilier general al Capitalei, viceprimar și deputat. Iar în 2016 a fost ales primar al Sectorului 1.

Daniel Tudorache, de la Sectorul 1 înapoi la Camera Deputaților

Daniel Tudorache a fost pentru un mandat primarul Sectorului 1, locul în care s-a născut și a crescut, și cel căruia i-a cunoscut „toate cotloanele”, i-a știut supărările și bucuriile. După ce a pierdut „cu cântec”, alegerile locale, Dan Tudorache s-a ridicat, s-a repliat și și-a depus candidatura pentru un nou mandat de deputat, acolo unde a mai fost în perioada 2012-2016.

În cei patru ani de primar, Tudorache a avut o viziune bazată pe patru piloni principali: Sănătate, Educație, Siguranță și Bună guvernare și Dezvoltare Durabilă, iar pe aceeași „structură” vrea să meargă și mai departe.

Educația, pilon principal al oricărei națiuni

Un om foarte discret în ceea ce îl privește familia, pe care a încercat să o țină cât mai departe de ochii presei, Dan Tudorache a precizat în mai multe rânduri că cea mai mare investiție a sa nu a fost în lucrurile materiale, casa sau mașină, ci în educația fiicei sale.

Educația și accesul egal la aceasta a fost unul dintre motivele pentru care după decretarea stării de urgență și a trecerii învățământului în sistemul online, Tudorache, prin autoritățile locale, a decis achiziționarea de tablete pentru toții elevii din sector. Iar printre proiectele sale viitoare, în calitate de deputat, își dorește să îmbunătățească sistemul de învățământ printr-o educație centrată pe nevoile elevilor, o infrastructură de calitate cu acces egal la tehnologie, dar și investiții în sportul de masă, cel din care pot apărea „vârfurile” pentru sportul de performanță.

 

„Am ținut familia undeva mai departe” 

PS News, aprilie 2016

„Merită să fii primar? Declarații de avere. Episodul 2 – Care e cel mai bogat edil de sector și care zice că n-a pus nimic deoparte în 30 de ani”

SpotMedia, iunie 2020

Tudorache: „Noul Complex de Servicii Sociale pentru vârstnici este gata să îi primească pe beneficiari”

Daniel Tudorache: „N-am pierdut, am fost furat”. Cum explică el respingerea contestației

Digi 24, octombrie 2020

Tudorache, cu inima împăcată: „Îi doresc mult succes doamnei Clotilde Armand în mandatul domniei sale”

Dan Tudorache, în campania pentru „parlamentare”

Proiecte de „suflet”, puse în practică la primărie

În mandatul de deputat, Tudorache a avut 38 de proiecte legislative, din care 12 s-au transformat în legi, printre acestea numărându-se cea privire la înființarea Muzeului Național de Artă ”C. Brâncuși” sau legea pentru garantarea asiguraților.

„Toate sunt importante, dar cea de care sunt cel mai legat este «Proiect de Lege privind promovarea transportului ecologic», pe care am inițiat-o în aprilie 2016 și a devenit Legea 37/2018. Iar în perioada mandatului de primar am pus-o și în practică, achiziționând doar autovehicule hibride și electrice pentru primărie”, ne-a declarat Tudorache.

Totodată, acesta a precizat că pentru viitorul mandat are în intenție să facă noi propuneri de legi care să vizeze domeniul locuințelor sociale, unde consideră că este nevoie de o debirocratizare și un acces mai facil la acest gen de servicii, dar mai ales, în spiritul solidarității sociale, care nu ține cont de gen, etnie, vârstă sau dizabilitate.  

Citește și: Profil de candidat – Florea Daniel candidat PSD pentru Camera Deputaților

Fără diferențe între oameni

Așa cum în perioada sa din administrație nu au existat diferențe între oamenii din sector, sau între cartierele sectoriale, Tudorache consideră că la fel va proceda și în viitorul mandat de deputat. Crezul acestuia: „nu putem fi cu adevărat primii, decât dacă nu lăsăm pe nimeni în urmă”, iar pentru asta este nevoie de echitate și solidaritate. Dar în același timp să fim realiști că pentru „unele lucruri durează mai mult, altele se pot înfăptui mai repede”.

Secund, dar eligibil pe lista de candidați

Daniel Tudorache se află pe locul al doilea, dar eligibil, pe lista de candidați pentru Camera Deputaților, după prof. Alexandru Rafila.

Având acum și experiența acumulată în administrația publică, mă voi concentra pentru a îmbunătăți sistemul. Acest lucru înseamnă pe de o parte eliminarea blocajelor care întârzie evoluția comunităților prin implementarea de noi proiecte, iar pe de altă parte, amendamente aduse unor legi, pentru a crește eficiența activității UAT-urilor. Sunt lucruri pe care le-am experimentat personal, nu sunt din auzite, și știu exact cum trebuie să le îndrept. Îi îndemn pe toți românii să iasă la vot și să voteze oameni competenți și cu experiență, care să îi reprezinte

Daniel Tudorache

Citește și: Profil de candidat – Gabriel Mutu, pentru Senat, din partea PSD

#News