Profil de candidat – Titus Corlățean, pentru Senat, din partea PSD

PSD se extinde ca maioneza-n șaormă. Unul dintre candidații mult iubiți și mult doriți este Titus Corlățean, candidat pentru Senat, în Dâmbovița.

PSD a validat listele din alte 14 judeţe. Cazanciuc, Corlăţean şi Teodorovici, primii pe liste. Adrian Solomon şi Ioan Stativă care au fost amendaţi după conflictul cu poliţiştii la un fast food din centrul Capitalei, printre candidaţi

Povestea politică a lui Titus începe la sfârșitul anului 2001, când devine consilier personal pe probleme de politică externă al premierului social-democrat de atunci, Adrian Năstase. Frumoasă pereche și previzibil joc politic. La acea vreme, Titus Corlățean avea experiența a șapte ani în diplomație, dintre care patru în postura de adjunct al ambasadorului român la Strasbourg pe lângă Consiliul Europei.

Deveneam consilierul personal al premierului Adrian Năstase, după patru ani dezastruoși pentru politica externă a României, pe care i-am resimțit în mod direct din postura mea de diplomat la Strasbourg.

își amintește cu nostalgie Titus.

Corlățean: ”Aș vrea să discut cu Adrian Năstase, inclusiv teme de politică externă, așa, la rece”

Își iubește partidul, își respectă partidul, ar face orice pentru PSD. Ar fura, ar plagia, chestii pe care le-a și bifat și le-ar bifa la infinit. Fără probleme și fără regrete.

Senator anti-carantină: PSD-istul Titus Corlățean, furt academic pentru a ajunge conferențiar

Numărul opt pare un infinit răsturnat: undeva în vara anului 2020, un număr de opt senatori au votat împotriva legii carantinării și izolării. Cine a stat în fruntea lor? Titus Corlățean. Titus care s-a autoplagiat pentru a ajunge să predea într-o universitate, certat cu DNA-ul și cameleonic în decizii.

Cândva, demult, a fost ministru de externe. În nu foarte îndepărtatul an 2010, Corlățean  a devenit conferenţiar la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir cu un dosar ce conţine o carte copiată şi trei articole compilate.

Ce spune legea: pentru a ocupa o astfel de poziţie, orice candidat trebuia să îndeplinească criterii ştiinţifice stabilite de Ministerul Educaţiei și să obţină un punctaj minim. Acest punctaj se realizează pe baza articolelor, cărţilor publicate şi a conferinţelor la care a participat. Doar că, activitatea publicistică  a lui Titus Corlățean nu îi permitea să strângă punctajul necesar pentru a deveni conferențiar.  

Propunerea PSD la Senat, Titus Corlățean, fals în documente pentru a ajunge conferențiar universitar

Cu toate acestea, nu s-a lăsat. A găsit soluția cea mai la îndemână și și-a autoplagiat o carte. A făcut rost de încă trei articole până a ajuns la frumosul număr de 274 de pagini, din care a făcut o carte. Ușor, simplu și eficace. Mai exact a dat cu copy/paste la două lucrări pe care le-a publicat la un an diferenţă: „Executarea hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului” la 21 aprilie 2011 şi „Protecţia europeană şi internaţională a drepturilor omului”, în mai 2012.

Dosarul i-a fost analizat de către comisie și, minune! Corlăţean primește punctaj maxim și afirmă cu bucurie:

Am scris toate lucrările înainte de a fi ministru. Prima carte la care faceţi referire „Executarea hotărârilor CEDO” reflectă munca mea la teza de doctorat. Cea de-a doua carte la care faceţi referire şi care se numeşte „Protecţia europeană şi internaţională a drepturilor omului” este cursul pe care îl predau studenţilor. Acest curs este format dintr-o parte de doctrină care este originală, iar a doua parte este partea de cercetare aplicată – jurisprudenţa pe care am luat-o din teza mea de doctorat. Nu aveam ce să inventez în plus. Am profitat de munca mea. Dacă nu am scris că acea carte-curs reproduce, pe partea de cercetare aplicată, teza de doctorat este o scăpare.

Anul 2020 vine cu și mai mai probleme pentru Titus. Este atacat, dar nu se sinchisește prea tare. Ajungem în momentul în care, cu mască sau fără, PSD se luptă cu PSD, mai exact Argeșul lovește Dâmbovița și se lasă cu apelative de grădiniță:

Cătălin Rădulescu îl atacă pe Titus Corlățean: „Tot din cauza ta am pierdut și președenția țării, amărâtule”

Desigur, cearta și atacul îl caracterizează. După cum spuneam mai sus, PSD se bate cu PSD, iar Dâmbovița poate ataca fic Dâmbovița. De ce nu? Dacă dacem un pas înapoi, undeva în anul 2019, găsim și un precedent. Exact ca Zdreanță, Titus s-a jurat că nu fură, dar a fost prins cu osul în gură. Sau, în cazul nostru, s-a jurat că nu atacă, dar a sărit la bătaie.

Nu recurg la atacuri la persoană, dar sunt lucruri care în momente importante trebuie spuse. Suntem obligaţi să luăm deciziile politice care să ne permită din nou să câştigăm alegerile. La noi, la Dâmboviţa, ştim ce s-a întâmplat, eu am vorbit la Comitetul Executiv Judeţean – managementul politic, administrativ şi organizatoric slab la nivelul conducerii de vârf a fost o realitate, faptul că au fost greşeli impardonabile: intrarea în campania electorală pentru Parlamentul European – campania începuse şi noi nu aveam o echipă de campanie, dar aveam şef de campanie, aveam un director de campanie care a fost numit pe criterii care nu aveau legătură cu politica. Au fost decizii greşite şi a fost neimplicare. Nu poţi să vii din când în când, din când în când să mai treci să mai spui bună ziua şi să nu pui osul la muncă.

Să renunţăm la peremisme, să renunţăm la stilul mitralieră, la lucruri care nu ne atrag electoratul.

a afirmat Corlăţean.

Contextul? Îl putem accesa nițel mai jos:

Titus Corlăţean, atac dur la adresa fostului preşedinte al PSD Dâmboviţa Rovana Plumb

După lupte, injurii, arătat cu degetul nu doar pe membrii opoziției, ci și pe colegii de partid, să revenim la ceea ce-l face cu adevărat controversat pe liderul Partidului Social Democrat. În data de 15 noiembrie 2018, DNA a dispus soluția de clasare în temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedură penală- “fapta nu este prevazută de legea penală”. DNA a invocat atat Decizia CCR 68/2017, care a stabilit că ancheta declanșată de parchetul anticoruptie împotriva Guvernului privind adoptarea OUG 13/2017 este abuzivă, și că procurorii nu pot cerceta legalitatea și oportunitatea unui act normativ, dar și faptul că Senatul a refuzat să dea aviz pentru urmarirea penală a fostului ministru de Externe.

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean, citat la DNA în dosarul votului din diaspora

Titus Corlățean a fost audiat luni, timp de patru ore, în dosarul “Diaspora”, cel în care procurorii verifică dacă românilor din străinătate le-a fost împiedicat în mod voit dreptul de a-și alege președintele, in 2014. Să ne aducem aminte de cozile kilometrice înregistrate în principalele capitale ale Europei, să ne aducem aminte de statul în picioare chiar și timp de 24 de ore și să ne aducem aminte de cei care nu au reușit să ajungă la vot.

Dosarul cozilor uriașe din Diaspora, clasat. Corlățean a fost salvat de imunitate

Ceea ce am avut că și conduită, aproape un an de zile, necomentand public și respectând regulile și procedurile, câtă vreme este în curs o anchetă ‘în rem’, voi face și de acum înainte până la soluția procurorilor. Dați-mi voie să respect această regulă,

a răspuns Corlățean la întrebările jurnaliștilor

Și să ne mai amintim de cineva. Cineva care stă acum bine pitit în celula pe care și-o merită cu vârf și îndesat. Un băiat. Liviu. În acel moment Liviu Dragnea era șef interimar PSD și grăia următoarele:

Sper să nu fie nicio problema, nu cred că Titus Corlățean a greșit cu ceva atunci când a fost ministru.

Titus Corlățean, audiat la DNA. Fostul ministru de Externe a dat explicații în dosarul “Votul din Diaspora”

Să revenim la alte alegeri, alte cozi și alți candidați. Să ne întoarcem în anul 2020, când s-a dat apriga luptă pentru Primăria Capitalei. Să fim imparțiali, dar să nu uităm de războaie și acuzații. Pentru că are multe lupte de dus și multe de spus, Vicepreședintele Senatului și fostul ministru de Externe și Justiție face o apreciere extrem de dură a situației lui Nicușor Dan.

Ar trebui săltat de Parchetul General, de DNA pentru mizeriile pe care le-a făcut!

spune Corlățean, în condițiile în care există probe în spațiul public împotriva lui Nicușor Dan – cu înregistrări audio.

Corlățean dă verdictul: Nicușor Dan ar trebui săltat de DNA!

În prezent, Titus rămâne același politician prolific. A scris 3 cărți în doar 2 luni, s-a certat cu oricine s-a putut certa, chit că a fost vorba de PSD sau opoziție și s-a retras pe Facebook. Nu are aprecieri multe, dar lui Titus îi place calitatea. Și își începe campania în dulcele stil. Nu-l contrazicem, dar nici scandalul nu ne place prea mult.

Chiulangiii PNL și USR (UDMR a invocat motive obiective legate de lansarea candidaților pentru alegerile parlamentare) au blocat astăzi din nou activitatea plenului Senatului României! Deși pe ordinea de zi figurau legi și decizii importante, care să vină în sprijinul societății românești într-o perioadă de grea încercare pentru națiunea română…

Am cerut Președintelui Senatului și Secretariatului General să examineze posibilitățile legale regulamentare să taie indemnizațiile parlamentare pe care chiulangii PNL și USR le încasează nemeritat de 3 săptămâni, deși nu vin la muncă și blochează activitatea Biroului Permanent și plenului Senatului României. Toate acestea se întâmplă în plină criză generată de pandemie, atunci când cetățenii României așteaptă în mod legitim ca aleșii lor să legifereze!

PS. Au fost prezenți astăzi la lucrări senatorii PSD (inclusiv pentru a vota inițiativa USR-istă „Fără penali în funcții publice“), Pro România și PMP, dar și un senator PNL, venit în „inspecție“ și care a plecat urgent din sală, ca nu cumva să asigure cvorumul de ședință! USR-iștii nu au venit să își voteze propria lege, în timp ce PNL-iștii nu au venit, pentru a-și proteja penalii de pe listele parlamentare., a

scris Titus Corlățean pe pagina de Facebook.

De ce vrea PSD să fie interzis sloganul „O țară fără hoție”, al USR-PLUS: „Îi dezavantajează pe toți competitorii electorali”

Amănuntele le avem aici: „Gura păcătosului: PSD contestă…”

Citește și: Profil de candidat – Daniel Tudorache, pentru Camera Deputaților, din partea PSD

#News